Vicent Andrés Estellés

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
TEMA 7 VICENT ANDRÉS ESTELLÉS
Vicent Andrés Estellés (1924-1993) va nàixer a Burjassot. Es el màxim representant de la poesía contemporània alPaís Valencià i un dels poetes mes representatius de la postguerra.
Estellés va començar a escriure poesia a la postguerra, i es va donar a conèixeren l’any 1953, amb la seua obra “Cuitat a cau d’orella”, però va ser als anys 70 quan Estellés va començar a ser un poeta consolidat.
En 1971 vaescriure les obres “El llibre de les meravelles”, i “La clau que obri tots el panys”. L’ambient li va ser favorable, ja que es va reincorporar a la nostraescena literària en un moment decisiu de represa cultural al País Valencià.
Fou un poeta apassionat que retratà admirablement la vida quotidiana,una vida que apareix descrita amb un estil molt expressiu, construït sobre la fusió de diversos registres, amb un predomini de la llengua col·loquial.Els temes principals de Estellés foren dos: La mort y l’amor. La mort en la seua obra no es un absurd metafísic ni un recurs metafòric, parla de lacrua realitat de la mort; en quant a l’amor, va ser fonamental en la seua lírica, en una gamma que va des de el sexe fins a la vida.
Fidel al seusarrels, va forjar el seu llenguatge a partir de 3 components: La tradició clàssica, especialment la valenciana; la llengua de les obres contemporànies dela literatura catalana/valenciana, sobretot dels poetes del segle XX; i la llengua col·loquial que aprengué a l’Horta durant la seua infantesa
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra
  • Aportaciò de vicent andrés estellés
  • APORTACIONS DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS AL GÈNERE POÈTIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS