Vichi Catalan

Páginas: 9 (2166 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013


VICHY CATALAN















Aleix Vila Carrera
ÍNDEX
Història …………………………………………………………………………pàg.2-4
Aigua natural ………………………………………………………………….pàg.5-7
Aigua amb gas …………………………………………..…………………..pàg.8-10
Bibliografia ……………………………………………………………….…….pàg.11


















Història

El 1980, el Dr. Modest Furest Rocaacaba els seus estudis de medicina i comença a exercir a Girona. Allà s’adona que la salut de la població no és del tot adequada i que es presenten molts problemas digestius degut a l’aigua consumida.
En una petita excurssió a Caldes de Malavella, observa que la salut d’aquella població i la seva esperança de vida és molt més elevada que a la resta de Catalunya, hi havia persones de > de 80 anys,edat rara per a la època. A partir d’aquestes observacions va voler investigar el motiu pel qual es donava aquesta situació i a partir de preguntar a la gent del poble i d’observar que la tota la població bebia d’una font d’aigua calenta, inclús el vestiar, com és l’exemple d’un pastor que hi portava les seves ovelles perquè deia que aquella aigua ho corava tot.
Modest decideix agafar unesmostres d’aigua i les porta a analitzar a Barcelona. Els resultats mostren que esdevé una aigua rica en bicarbonats i CO2. Així doncs, un any més tard del descobriment del poble i de la seva població, al 1881, descobreix les les beneficioses propietats de l'aigua de Caldes de Malavella.
Al 1883 surt la Reial Ordre d'Utilitat Pública de les aigües Vichy Catalan, nom que adquireix degut a l’existènciade la aigua Vichy Francès que ja disposa de renom i que li serveix de model. El Dr. Modest Furest Roca decideix construir un balneari .
Al 1888, degut a la seves ganes de promocionar l’aigua, es presenta a diverses exposicions, una de les quals es la expoció universal de Barcelona, on guanya la madalla d’or. Al 1889 inaugura la primera planta d'embotellament i l'1 de maig de 1890, l'EstatEspanyol concedeix el registre de la marca VICHY CATALAN.

2
A partir de l’exposició universal, al 1891 uns inversors s’interessen pel projecte del Dr. Modest Furest Roca i a partir d’aquí comença el projecte definitiu.
A partir de 1986 emprèn una estratègia de diversificació i adquireix nous menentials de reconegut prestigi. Al 1987 s’inaugura, al Casino de Caldes de Malavella, l'exposició"Caldes de Malavella, font de Catalunya", patrocinada per SA Vichy Catalan.
Al 1992 Vichy Catalan i Font d'Or triades «aigües olímpiques» en els Jocs Olímpics de Barcelona i 4 anys més tard, al 1996 l’empresa certificadora internacional Der Norske Veritas (DNV) concedeix ISO 9001 a Vichy Catalan, que certifica la suprema qualitat amb les màximes garanties de seguretat en tot el procésd'envasat, comercialització i distribució de l'aigua mineral natural Vichy Catalan. El 17 de febrer de 2003 s'aconsegueix la renovació del certificat de qualitat ISO 9001 sobre la base de la nova revisió ISO 9001:2000.
Entre el 2001 i el 2003 es realitzen les obres de construcció de l'edifici per a banquets, convencions i reunions d'empresa a l'Hotel Balneari Vichy Catalan. La superfície útil és de 2.700m2. L’any 2002 es fa la remodelació de la cuina de l'Hotel Balneari per a poder atendre la demanda creixent del nostre restaurant, i la derivada dels banquets, congressos i convencions.
Un any més tard, al 2003, SAVichy Català forma part, com un dels 60 membres de ple dret, de l'Associació de Marques renom (AMRE), que juntament amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia i l'Institut Espanyol deComerç Exterior (ICEX) integren el "Fòrum de marques anomenades Espanyoles "(FMRE).
Al 2004 l’Hotel Balneari Vichy Català obté la certificació UNE EN ISO 9001:2000 en allotjament i restauració, mitjançant l'auditoria de l'empresa Tüv, i també la Q de "Qualitat", atorgada pel comitè de certificacions de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola , ICTE. En el mateix any, la prestigiosa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS