Victor Catala

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
Curiositats a les trampes de llum
Uns estudiants de 4 eso de l´escola Sant Ferran ( Castelldefels), han anat a Galícia per buscar plàncton i diferents organismes. Van agafar un avió el 28 de Maig ales 22:30 de la nit i van arribar aproximadament a les 23:30. Els alumnes van col·locar unes trampes de llum al port, amb l´intenció de agafar el plàncton. Van tornar a les 6:00 del matí i van agafarles mostres. Quan van agafar els organismes es van adonar que i havien unes espècies que no van saber identificar.

La majoria d´espècies que van trobar els nois van ser copèpodes, aproximadamentvan trobar una quantitat de 367, però per altre part van trobar diferents tipus de meduses i crustacis, però no hi havien molts. Van trobar 9 meduses i 13 crustacis. El que va ser espectacular va serque van agafar una espècie desconeguda que no van poder analitzar al mateix port. Els alumnes van tornar a la seva escola, a Castelldefels i li van dir als professors el que els va pasar. La professorade Naturals no va saber dir que era, i ella va dir als nois que buscaria información a internet i/o
als llibres de plàncton. Dos dies després es van reunir als alumnes juntament amb els professorsperò van dir que no havien trobat res d´aquell organisme. Finalment van anar a buscar a un científic especialitzat en plàncton i li van mostrar l´organisme. El científic va anar investigant durant unsminuts i va dir que era plàncton desconegut que va sorgir a causa del calentament global. A continuació es veurà una entrevista al científic Philipp Clane.

Entrevista a Philipp Clane
Li hem demanatal señor Clane que ens expliqui aquell organisme sorgit per el
calentament global. Aquestes frases que possarem ara són paraules que ha dit
el científic. ¨Aquest organisme ha sorgit a cause deles diferents funcions que
produeix el calentament global, principalment fa un augment de la temperatura,
per tant l´aigua s´escalfa i els organismes que hi han van fent canvis i
mutacions per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Víctor Català
  • Idil·Li Xorc
  • Solitud: Victor Català
  • Drames Rurals, Victor Catala
  • Victor Català
  • Victor Català
  • Victor Catala
  • Victor Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS