Vida De Shakespeare

Páginas: 4 (960 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
Vida de shakespeare

Poeta i autor teatral anglès, considerat un dels millors dramaturgs de la literatura universal.
Va néixer el 23 d'abril de 1564. El 1582 es va casar amb Anne Hathaway, fillad'un granger, amb qui va tenir una filla, Susanna, en 1583, i dos bessons-un nen, que va morir als 11 anys d'edat, i una nena-en 1585.
Després, va haver d'abandonar Stratford ja que el van sorprendrecaçant il · legalment a les propietats de sir Thomas Lucy, el jutge de pau de la ciutat.
Va arribar a Londres cap a 1588 i, quatre anys més tard, ja havia aconseguit un notable èxit com a dramaturg iactor teatral.
La publicació de dos poemes eròtics segons la moda de l'època, Venus i Adonis (1593) i La violació de Lucrecia (1594), i dels seus Sonets li van valer la reputació de brillant poetarenaixentista.
De fet, la reputació actual de Shakespeare es basa, sobretot, en les 38 obres teatrals de les que es tenen indicis de la seva participació, bé perquè les escrivís, modifiqués o col ·laborés en la redacció.
Encara avui són molt conegudes i apreciades, els seus contemporanis de major nivell cultural les van rebutjar, per considerar-les, com a la resta del teatre, tan sols un vulgarentreteniment.
La vida de Shakespeare a Londres va estar marcada per una sèrie d'arranjaments financers que li van permetre compartir els beneficis de la companyia teatral en què actuava, laChamberlain s Men, més tard cridada Kings Men, i dels dos teatres que aquesta posseïa, The Globe i Blackfriars. Les seves obres van ser representades en la cort de la reina Isabel I i del rei Jaume I amb mésfreqüència que les dels seus contemporanis.
A partir de l'any 1608, la producció dramàtica de Shakespeare va decréixer considerablement, ja que pel que sembla es va establir a la seva ciutat natal onva comprar una casa anomenada New Place. Va morir el 23 d'abril de 1616 i va ser enterrat a l'església de Stratford.
Altres dades:
Fins al segle XVIII, Shakespeare va ser considerat únicament com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de Shakespeare
  • William Shakespeare: Vida Y Obra
  • Shakespeare: vida y obra
  • Análisis de la vida de William Shakespeare
  • Vida shakespeare
  • “Shakespeare Enamorado”: Vida y obra de William Shakespeare y su ‘Romeo y Julieta’.
  • Vida De William Shakespeare
  • Vida Y Obra De Shakespeare

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS