vida laboral

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
 LA
CONCILIACIÓ
I
LA VIDA

LABORAL

ÍNDEX








INTRODUCCIÓ











La Conciliació de la vida laboral, familiar ipersonal és un dels reptes mes importants de la societat española a principis del segle XXI.

La conciliació respon a la necessitat de resoldre aquest conflicte que tant afecta a les persones, a lesempreses, a la familia i a tot l’entorn personal.

Quins són els obstacles a l’hora d’assolir una veritable conciliació?
Existeixen importants impediments materials a l’hora d’implantar lespolítiques de conciliació en societats com la nostra: manca d’escoles-bressol, de centres de dia, de residències per a persones grans, de serveis d’atenció a la vida diària (SAD), de polítiques familiars id’ocupació que tinguin en compte la flexibilitat horària, etc.

El futur desitjable és que la conciliació s’estengui a tots els adults no dependents, ja que això voldrà dir que tant els homes com lesdones assumeixen en condicions d’igualtat el treball necessari per tal que la societat subsisteixi.











1. El paper de la dona dins la conciliació laboral

La incorporació de la donaen el treball i les seves consequències, ha motivat un anàlisi entre la contraposició de la vida laboral i la vida familiar.

Tant es així, que el treball s’estructura en resposta als interessos iobjectius d’un empleat masculí dins d’una estructura familiar que respon a la divisió sexual del treball; el treball remunerat el porta l’home, mentres que la dona s’ocupa de les tasques de sostenimentde la llar considerades com “no laborals” i, per tan, exentes de drets econòmics, jurídics i socials.

Aquest model de treballador ideal es discriminatori per a les dones, pero també ho és per alshomes que han assumit responsabilitats familiars.

Per tan, són cada cop més les persones que experimenten un conflicte creixent entre el treball i la familia.

Sense cap mena de dubte, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vida laboral
  • Vida Laboral Y Vida Personal
  • Ensayo De La Vida Laboral En Mexico
  • VIDA LABORAL EN LA EDUCACIÓN SUPERIOR
  • Calidad de vida laboral
  • Proyecto De Vida Laboral
  • Discriminación Laboral Por Estilo De Vida
  • Trabajo Proyecto De Vida Laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS