Vida Petrarca

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
FRANCESCO PETRARCA
Poeta i humanista italià, considerat el primer i un dels més importants poetes lírics moderns. El seu perfeccionament del sonet va influir en nombrosos poetes posteriors. Elseu ampli coneixement dels autors de l'antiguitat i la seva restauració del llatí clàssic li van valer la reputació de "primer gran humanista", però, a més, va contribuir definitivament a lainstauració de l'italià vernacle com a llengua literària. Petrarca, , va néixer el 20 juliol 1304 a Arezzo. Quan tenia vuit anys, la seva família es va traslladar de Toscana a Avinyó (França). El1326, després de la mort del seu pare, Petrarca, que havia estat estudiant Lleis a la Universitat de Bolonya, va tornar a Avinyó. El Divendres Sant de 1327, va veure per primera vegada a Laura, ladona idealitzada pel poeta, el nom que va immortalitzar a través dels seus poemes lírics.
Durant la seva vida, va viatjar per tot Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos. A Florència, el1330, va conèixer a l'escriptor Giovanni Boccacio. Tots dos es van situar al capdavant d'un moviment de redescobriment de la cultura de l'antiguitat clàssica, de rebuig cap a la escolàstica medievali de defensa del nexe entre les creacions pagana i cristiana.
Va morir a ARQUA el 18 o el 19 juliol 1374. Va impulsar l' humanisme europeu, una síntesi dels ideals pagà i cristià. Petrarca vaescriure en llatí i italià. Entre les seves obres en llatí destaquen Àfrica (1342), i De viris illustribus (1338). També en llatí va escriure èglogues i epístoles en vers, el diàleg Secretum(1343), i el tractat De vita solitària (1356). La seva àmplia col·lecció de cartes ha resultat molt útil per la quantitat de detalls històrics i biogràfics que contenen.
La més famosa de les sevesobres és una col·lecció de poemes en italià titulada Rime in vita i mortalitat vaig Madonna Laura (posterior a 1327).

Dante i Petrarca pertanyen al Renaixement.
Dante ( Comedia)
Petrarca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Petrarca
  • PETRARCA
  • Petrarca
  • Petrarca
  • Petrarca
  • Petrarca
  • bigrafia de petrarca
  • Petrarca y pushkin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS