Vida

Páginas: 26 (6282 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
Respostes
Genètica
1- Què és i on es localitza la informació genètica: és la ciència de l'herència i la variació en els éssers vius es adir són totes aquelles qualitats que poden heretat dels nostres pares i es localitza en el nucli de nostres cèl-lules.
2- Què és un caràcter hereditari i exemples: Són caràcters que es transmeten de pares a fills, encara que no necessàriamentapareixen en els individus. Ex: color dels cabells, color ulls, tamany i forma del nas, etc.
3- Diferència entre caràcter hereditari i al·lel: el al·lel és cadascuna de les formes alternatives que pot tenir un gen que es diferencien en la seva seqüència i que es pot manifestar en modificacions concretes de la funció d'aquest gen. I un caràcter són totes les qualitats que poden heretar delspares.
Definició
4- Cromosoma :és una extructura format per cromatina és una sola peça de enrotllat d'ADN que conté molts gens. Els cromosomes també contenen ADN enllaçats a proteïnes, que serveixen per empaquetar l'ADN i controlar les seves funcions.
5- Gen: ès un Fragment d’ADN que porta informació per a un caràcter.
6- Caràcter: un caràcter és un dels característiques d'un ésser viu.7- al·lel : : el al·lel és cadascuna de les formes alternatives que pot tenir un gen que es diferencien en la seva seqüència i que es pot manifestar en modificacions concretes de la funció d'aquest gen.
8- Genotip: El conjunt de gens característics de cada espècie, és a dir tot allò que es té en l'ADN i és hereditari
9- Fenotip: és un conjunt de caràcters que es poden manifestardependent del ambient , tot allò que podem veure com el color d'ulls, cabell, pell,estatura etc.
10- Homozigot: un individuo és homozigot per un caràcter quant els dos al·lels la mateixa informació
11- Heterozigot: que és les al·lels que informen porten diferents informació para aquell caràcter.
12- Cariotip: conjunt de cromosoma d’una espècie
Relació entre al·lels d’un caràcterAl·lels dominants : són al·lels que s’expressa en el fenotip tant el homozigot com en el heterozigot
Al·lel recessiu :s’expressen en homozigot i en lletra minúscula.
Al·lels codominants : es manifesta tots dos però no com una barreja sinó que es poden apreciar per separat en el fenotip,ex:AB
Herència intermitja: són al·lels que quant estan en heterozigot s’expressen els dos però com unabarreja dels dos
Experiències de Mendel i lleis de Mendel
Mendel volia saber si existia alguna a la transmissió del caràcter d’una generació a un altre també és preguntava si els caràcters s’heretava independentment .Va dissenyar una sèrie d’experiment amb planta de pesos perque creixen ràpid i tenien molt descendent es fixava en una característica qualitativa i cada vegada unatreballava amb races pures ,controlava la pol·linització
1 ª Llei de Mendel: Llei de la uniformitat
Estableix que si es creuen dues races pures per a un determinat caràcter, els descendents de la primera generació són tots iguals entre si fenotípica i genotípicament,i iguals fenotípicament a un dels progenitors (de genotip dominant), independentment de la direcció de l'encreuament.
2 ª Llei deMendel: Llei de la segregació
Coneguda també, en ocasions com la primera Llei de Mendel, de la segregació equitativa o disjunció dels al·lels. Aquesta llei estableix que durant la formació dels gàmetes, cada al.lel d'un parell se separa de l'altre membre per determinar la constitució genètica del gàmeta filial. És molt habitual representar les possibilitats d'hibridació mitjançant un quadre dePunnett.
Mendel va obtenir aquesta llei en creuar diferents varietats d'individus heterozigots(diploides amb dues variants al·lèliques del mateix gen), i va poder observar en els seus experiments que obtenia molts pèsols amb característiques de pell groga i altres (menys) amb característiques de pell verda, comprovar que la proporció era de 3:4 de color groga i 1:4 de color verd (3:1).
Segons la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS