vida

Páginas: 3 (646 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
Dimarts, 6 de setembre de 2014 Filosofia i ciutadaniaQuè s'entén per filosofia?
El pensament fet paraula, o depén és molt relatiu. (?)

Text d'Aristòtil: l'admiració

Exercicis:1.Confecciona una fitxa biográfica sobre Aristòtil.

Aristòtil, segle 4 ac, filòsof i científic grec, un dels esperits més potents i influents de la història i del clan dels asclepíades.
Als divuitanys ingressà a l’Acadèmia. Els primers temps fou el deixeble predilecte de Plató, però les divergències posteriors els distanciaren. A la mort del mestre, Aristòtil abandonà Atenes i passà tres anys aAssos, on s’uní amb Herpil·lis, de la qual tingué un fill, Nicòmac, al qual dedicà un dels tractats d’ètica. Filip de Macedònia li encarregà l’educació d’Alexandre i Aristòtil,acceptà; d’aquests anysdaten probablement les seves obres polítiques. Quan Alexandre fou nomenat regent, Aristòtil, després d’una estada a Estagira, tornà a Atenes, on fundà una escola pròpia, el Liceu. La seva docència s’hirepartia entre els ensenyaments esotèrics, sobre les qüestions més abstractes i difícils, i els exotèrics, accessibles al gran públic.Al Liceu,Aristòtil reuní la primera gran biblioteca del món;també mapes i un museu d’objectes d’història natural. A la mort d’Alexandre marxà a Calcídia, on morí l’any següent.

*Asclepíades: concretament d'Alexandria,fou un escriptor grec que és esmentat comautoritat a l'escolàstica d'Aristòfones.
*Esotèrics i exotèrics: és un conjunt d'ensenyances i doctrines que es mantenen apartades de l'atenció general, quedant reservades a un petit nuclid'iniciats.Així, el que és esotèric (ocult) s'oposa a l'exotèric(mostrat).

Obra:
L’obra escrita d’Aristòtil pot ésser dividida en tres grans seccions: escrits populars, en forma de diàleg; memòries i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS