Video Agora Universitats

Páginas: 4 (936 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
Artur Mas: La universitat ha d’esdevenir un dels agents clau que possibiliti que la propera dècada sigui la dècada del coneixement a Catalunya. Una universitat que ha de fer una clara aposta perl’espai europeu d’educació superior de recerca i per la qualitat formativa i per una projecció internacional del sistema català i de la marca universitat de Catalunya.

Les universitats són la clauperquè sigui la dècada del coneixement la propera.
En la passada dècada es va fer una important inversió, un augment dels fons de recerca en les universitats, però en l’època de crisi hem vist retalladesal 2011 hem vist reduïdes les subvencions a les universitat en una mica més del 15% que això es molt, una xifra molt alta.

El pressupost que havia arribat a passar de 1000 milions d’euros per cursara està en 787. Fer més en menys és possible? Ara toca fer-ho, toca fer més per créixer el nombre d’estudiants amb menys recursos, perquè han disminuït els recursos, tot i així, en els últims 10 anysja ho estem fent, per be que ha crescut la universitat també ha crescut la activitat. Si tenim en conte els creixements que han hagut el gràfic que surt marcaria un creixement de la activitat en un35%, amb aquest últims anys ja hem fet MES AMB MENYS.

L’objectiu del procés de Bolonya és que puguin anar amb la seva formació arreu d’Europa i que sigui entesa, que el que estudis a Espanya siguiel mateix que s’estudia a Paris per exemple.. convergir amb Europa, és el fons de Bolonya.
Bolonya prioritzava més l’economia que no pas l’educació.

Els professors han hagut d’agar noves maneres defer les coses, d’agafar nous hàbits.. molt bona feina la dels professors.
La universitat més gran del país és la UB, amb 51.400 alumnes.
La URV té 13.500 alumnes.
La UPF té 10.153 alumnes
LaUniversitat de Girona té 11.5000

A Catalunya hi ha 217.000 alumnes universitaris.
A Catalunya hi ha 15.000 professors universitaris, el 42% (6.300) són professors associats. D’aquí al 2020 es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agora
  • Agora
  • AGORA
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS