Vies aproximació PAC1

Páginas: 4 (972 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
1/ Trobem tres vies d’aproximació a la Pedagogia Social (PS)

Via històrica ens fa descobrir l’essència i el recorregut de la Pedagogia Social segons diversos autors. Natorp com a fundador dela PS ens fa veure els seus orígens i és considerat el pare d’aquesta disciplina. Es basa en l’home i la comunitat com a eix principal. La PS te una gran influència de les teories de Kant i depensaments de diferents autors de la història, des de Plató fins a Hezel.
Així sorgeix el terme Pedagogia Social que ens diu que per què un individu formi part d’un grup o societat ha de tenir una baseeducativa prèvia.

Via pràctica o empírica proposa estratègies per donar resposta a qualsevol situació d’una comunitat, dirigint-se a l’home per millorar carències personals i socials. A través d’aquestavia la Pedagogia social fa una estructura dinàmica i es converteix en el resultat d’una intervenció educativa per socialitzar l'educació i educar la societat. La principal característica d’aquestavia és la utilització de l'Educació Social com a eina per produir canvis socials.

Via analítica és una fusió entre les dues primeres vies. Per tant ajuda a recaptar informació de les altres vies permarcar una forma d'actuació. Mitjançant l’avaluació d’aquests aspectes s’arriba a uns objectius per desencadenar un mètode més eficaç. Ajuda d’alguna manera a organitzar tot el coneixement que esderiva de les altres dues vies i això permet consolidar la competència professional que es desenvolupa a través de l’Educació Social. A través d'aquesta via s'ha comparat la modalitat amb altres ciènciescom: psicologia social, la ciència de l'educació o inclús com a model d'intervenció socioeducativa..





2/ Accions, actors i organització del treball

Problemàtica
El cas que ens ocupa ensparla d’un barri amb característiques de vulnerabilitat (sobreocupació, degradació dels espais, confrontacions de grups socials, dificultats en els serveis bàsics, drogoaddicció, absentisme escolar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 vies aproximació pedagogia social
  • Les Vies
  • PAC1
  • Aproximacioes
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • Pac1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS