VIES ROMANESSS

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015
VIES ROMANES
QUE SÓN LES VIES ROMANES?
Les vies o calçades romanes formaven una xarxa de carreteres que abastava tot l'Imperi Romà.
Al seu origen, la xarxa va ser dissenyada per a mantenir uncontrol efectiu de les zones incorporades a l'Imperi, però ràpidament van adquirir importància econòmica, facilitant el comerç i les comunicacions. El desenvolupament de la xarxa de vies romanes es vaproduir al mateix temps que el creixement de l'Imperi. L'anomenat Itinerari d'Antoní és el document antic més complet per a l'estudi de les vies romanes, i data de finals del segle III.
Fins a finals delsegle IV aC, les calçades romanes eren poc més que senders que conduïen a Roma des de les distintes ciutats del Laci. Des d'aquest moment van començar a construir-se segons un pla establert, dissenyatconjuntament amb el programa tàctic d'expansió. En tenir un significat militar considerable, es van desenvolupar sistemes més complexos de construcció de calçades, en vista a fer-les més permanents imillors per a suportar diferents tipus de trànsit. Es van usar pedres de distintes grandàries per a construir unes calçades sòlides: les pedres grans es col·locaven en la base i sobre aquestess'establia una capa de pedres més reduïdes. En alguns casos, normalment en les rutes més importants, sobre aquests fonaments es col·locava un ferm de llambordes.
La via Àpia va començar a construir-se alvoltant del 312 aC, i la via Famínia cap al 220 aC. l'imperi Romà va arribar a tenir un sistema de carreteres d'uns 80.000 km, consistent en 29 vies que partien de la ciutat de Roma, i una xarxa quecobria totes les províncies conquistades importants, incloent Gran Bretanya. Segons la llei romana tota persona tenia dret a usar les calçades, però els responsables del manteniment eren els habitants deldistricte pel qual passava. Durant l'edat mitjana el sistema de vies va començar a desaparèixer.
TOTES LES VIES DUEN A ROMA?
A mesura que Roma anava conquerint nous territoris, els seus enginyers i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Vies
  • Les vies de comunicación
  • Vies aproximació PAC1
  • Vies de contagi vih
  • 3 vies aproximació pedagogia social
  • Llatí (víes de comunicació i educació)
  • Vies d'aproximació
  • Can vies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS