Vikings

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2011
Pel que fa a les institucions polítiques, cal dir que al principi els vikings no estaven units sota un únic rei, sinó ben bé al contrari, els diferents jefes de les tribus organitzaven el seupoblat o tribu a la seva manera, com si fossin els líders d'aquestes regions. En l'època d'expansió, això va canviar i va començar a haver-hi els grans regnes unificats.

Pel que fa a lescolonies, com és el cas de Groenlandia, Vinlandia i Islandia entre d'altres, utilitzaven el sistema social que portaven des de les terres d'origen, era un sistema jeràrquic dividit en estrats, onl'estrat més baix estava compost per els esclaus que capturaven, i criats; en el següent estrat es troven els arrendataris lliures, treballadors lliures i arrendataris lliures de terres;finalment, a l'últim estrat trobem els jefes de la tribu, que quan es prenien les descicions importants, ells eren els que s'unien per discutir-les.

El tema dels reis escandinaus va començar acanviar conforme els vikings es van anar expandint, aquests es van anar unificant els regnes, creant així una aristrocracia de reis. Pel contrari, les colònies com les ja esmentades, mai vanarribar a tenir reis, però van haver de pactar amb els reis escandinaus.

L'economia vikinga es basava principalment en saquejos (especialment a grans esglèsies), i amb aquests botins queaconseguien, podien permetres una petita gran fortuna. Pel que fa al cas d'Islandia, l'economia va ser molt important per tal de mantenir la zona, ja que el gran comerç amb el comerç, sobretot delbacallà, arreu d'Europa els va permetre que aquell territori sobrevisqués tot i les seus problemes medioambientals, ja que l'economia ganadera, ja que van haver de canviar els seus costums (menysvaques i més ovelles) i sobretot agricola era poc rendible. Però per desgràcia, Groenlandia no va tenir la mateixa sort, ja que les vies comercials amb Europa estaven sovint bloquejades.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vikings
  • Vikings
  • els vikings
  • vikings metal
  • The vikings
  • Vikings
  • Vikings in retrospect
  • The Vikings In Ireland

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS