Villa Capra

Páginas: 2 (280 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
VILLA CAPRA (LA ROTONDA)

1. Documentació general
-Villa Capra (la rotonda)
-Autor: Andrea di Pietro Palladio
-Tipologia civil
-Estil renaixentista/ classicista-Vicenza (Itàlia)
-1551-1553
Materials: pedra, maó, estuc i marbre
Dimensió antropocèntrica

2.Context

3.Analisi formal
Té una planta de creu grega , ja queté els 4 braços de la mateixa mida. Al centre de l’edifici hi ha una gran sala circular que fa d’eix distribuïdor de les habitacions. Els dormitoris es troben als 4angles de l’edifici i als soterranis hi ha la cuina i les sales d’administració general de la casa. A la sala central hi ha una gran cúpula decorada amb frescos fets perdiversos pintors italians de l’època i al centre hi ha un òcul que deixa entra molt llum natural. Respecte la façana, les 4 façanes tenen un perfil idèntic. Cada façanaestà formada per unes escalinates que condueixen cap a un pòrtic de sis columnes d’ordre jònic, amb l’entaulament i el frontó triangular rematat amb una estàtua a cadavèrtex. La casa esta situada sobre un petit turó al mig del camp, les 4 façanes s’orienten cap als 4 punts cardinals.

3. Estil
Les característiques arquitectòniquesd’aquella època eren que estudiaven models clàssics i els imitaven nous materials utilitzaven els arcs de mig punt i les voltes de canó.

4.Anàlisi significativaLa Villa Capra va ser construïda pel gaudi particular del seu propietari. La casa també es coneguda com la Rotonda a causa de la gran sola circular que té al mig.5.Valoració i conclusió
L’autor de la Villa Capra va influenciar amb el Panteó de Roma. Aquesta casa va servir de model de la Chiswick House de Lord burlington.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • villa capra
  • La Villa Capra
  • Villa Capra
  • Comentari D'Art: Villa Capra
  • Villa capra
  • Comentari art Villa capra
  • villa
  • Villas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS