vinyes verdes vora el mar

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
Josep Maria de Sagarra i Castellarnau:

Neix l’any 1894 en una família de la petita aristocràcia barcelonina. Gracies a això adquirirà una gran formació cultural i als quinze anys començarà adestacar en el món de la literatura publicant algun que altre poema.
Al llarg de la seva vida publicarà obres de molts generes literaris diferents com el teatre, la poesia, la novel·la i articles depremsa... Guanyarà diferents premis que li atorgaran un cert renom i esdevindrà popular sobretot pel teatre i la poesia.
Cap el primer terç de segle 20 es casarà i s’instal·laran a París degut a laGuerra Civil Espanyola. Al 1940 tornaran a Barcelona i Sagarra es dedicarà a traduir la Divina Comèdia de Shakespeare. Passarà per un període dolent en el que no tindrà diners i poc èxit però seguiràescrivint i col·laborant en teatre i premsa fins que al 1961 mor.

Corrent literari
A Catalunya el modernisme es pot definir com a moviment intel·lectual que te lloc a finals del segle XIX principisdel XX. Tendeix infiltrar noves idees modernes en el mon de la les lletres i l’art. És la barreja de tot un conjunt de tendències de finals de segle com el naturalisme, el simbolisme o el decadentismeamb un punt en comú: la tendència idealista.
Tot i que el moviment modernista ja havia passat, Sagarra va viure i va escriure seguint el modernisme, per tant la seva obra no correspon al seu temps.Dintre de la poesia modernista, en podem distingir diferents tipus. Vinyes verdes vora el mar, pertany a la poesia vitalista i còsmica ja que el poeta parla de la natura i descriu els cicles de lavida.

Vinyes Verdes vora el mar:
Tema: La obra va ser escrita a principis del segle XX. El tema principal en el que es basa és el plaer de viure, destaca el seu optimista, les sensacions físiques il’exaltació de la bellesa de la terra. Vinyes Verdes vora el mar és una de les poesies més coneguda de l’autor i a més a més ha estat musicada.

Poema: Se centra en la descripció del paisatge, tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VINYES VERDES VORA AL MAR
  • Vora la mar
  • Vora la mar
  • Vora del mar
  • JARD VORA EL MAR
  • Vora La Mar Es Nada
  • Comentari del poema Vora la mar
  • Comentari de text “Vora la mar"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS