Violència

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Jo voldria remarcar un seguit de qüestions que m’han cridat molt l’atenció i que més o menys surten en els tres textos que parlen de violències del Fòrum d’agents socialitzadors.

Primer de tot dirque en tots ells comenta, que l’adolescència és una etapa de la vida complicada, de rebel•lia, d’inconformisme, de coneixença pròpia, de canvis, des d’hormonals fins del seu propi entorn (educació,amistats, etc.). I tot això, evidentment, afecta a l’entorn que envolta el jove (familiar, escolar i societat).
En ser una etapa d’inseguretats molts d’ells reprodueixen la conducta dels adults, no laconducta de les guerres que s’estan cometen actualment, però sí els conflictes de violència domèstica, vandalisme, robatoris, etc.

Un altre aspecte que crida l’atenció és el fet que avui en diaels actes de violència són comesos per menors sobre altres menors o fins i tot sobre els seus propis pares o professors, fet que s’ha posat de “moda”.
Les dades estadístiques que es fan relacionadesamb tot això, mostren, que hi ha un augment molt gran en comparació al segle passat. Com per exemple que el 20% dels abusos sexuals són comesos per menors de 18 anys.

Seguidament dir que actualmentels principals abusos que es cometen en les llars, són actes tan violents que els pares fins i tot han de denunciar els seus propis fills.
Relacionat amb l’àmbit escolar hi ha un augment bastantimportant que afecta un 6% dels estudiants espanyols, que és el “Bullying”. També, dins d’aquest àmbit veiem afectats els professors que són amenaçats verbalment i fins i tot agredits físicament. Unadada que crida molt l’atenció és que més del 80% dels professors són desemparats per la direcció del centre i per l'administració educativa, i molts d’ells no es veuen amb cor de continuar enl’ensenyament.

El que és necessari que es faci amb tot això, és que la família i l’escola es coordinin alhora d’ensenyar, ja que ensenyar és prevenir, és a dir, que treballin uns i altres per tal de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia
  • La violencia
  • Violencia
  • Violencia
  • Violencia
  • La violencia
  • Violencia
  • Violencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS