Violencia de genere

Páginas: 8 (1770 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
1.Les desigualtats en un mateix país existeixen des de sempre, actualment arran de la crisis econòmica, política i social comporta una recessió de les polítiques socials.
Com diu al text la relació entre renta i capacitat depenent d’uns factors, com l’edat, el sexe, el paper social, del lloc o situació epidemiològica en la que es troba el país.
Moltes vegades la renta familiar es empleadade manera desproporcionada, es beneficia alguns membres de la família i d’altres no tant, existeixen per tant unes desigualats dins del mateix nucli familiar.
Individus que es troben en una renta precària es poden veure atrapats a l’exigència de realitzar despeses considerades generals. Tot depèn de la riquesa del país. Ja que una mateixa persona pot ser considerada en Espanya com a pobre i amb elmateix sou al Marroc podria viure amb grans condicions. Això suposa un desigualtat a nivell mundial emprada per societats capitalistes.
Les polítiques socials son creades per l’estat per tal de garantir una estabilitat entre els individus d’una mateixa societat. Aquestes han de servir per aconseguir i mantenir un estàndard de vida com a dret polític , fer un repartiment de la renda a travésdels impostos per cobrir unes necessitats, i poder lluitar contra la pobresa donant suport a les persones que més ho necessiten.
Però quines son les necessitats bàsiques, en un país considerat desenvolupat? Quines són les coses necessàries per adaptar-se i no sentir-se apartat? On està la línia dins d’una societat consumista? El que és per mi necessitat no és per un altre. Segon la piràmide deMaslow, existeixen dos tipus unes anomenades de supervivència i les altres de creixement. És fonamental cobrir les necessitats de base, com per exemple l’alimentació, per tal de poder prosperar cap a més. Les polítiques socials haurien de poder garantir igualtats per a tothom, per tal que totes les persones puguin tenir les mateixes oportunitats, ja sigui a nivell acadèmic, com laboral i així poderdecidir el seu futur i no veure’s precipitat a triar a causa de la seva situació social o econòmica.
Son importants les polítiques socials, encara que no serviran per eradicar les desigualtats socials o econòmiques ja que el sistema és capitalista, i sense desigualtats o sense l’existència de pobres s’enfonsaria al sistema. I doncs potser el que hem de canviar es tracta de la base de lasocietat.

2. La pobresa no només es tracta d’una renda baixa o de la falta de treball. També es tracta de la dificultat per integrar-se a una societat, per la privatització de capacitats a causa de la edats, el sexe, una malaltia o falta de reconeixement d’una feina, aquestes dificultats poden causar també poc benefici a la renda.
Hi ha uns col·lectius que poden ser mes vulnerables a patir exclusiósocial, com les dones, persones immigrants, joves, persones de la tercera edat... ja que per poder viure en un país considerat “desenvolupat” s’ha de poder tenir diners.
S’ha de poder comprendre la situació i analitzar les causes de la pobresa i la privació. Ja que així podrem ressaltar les capacitats.

3. Estic llegint el llibre “Violencia de género”.
Fins on he llegit, dona a conèixerdiferents maneres d’entendre el concepte violència de gènere i ens mostra diferents resultats de l’ anàlisi d’investigació sobre la violència contra la dona.
La violència de gènere no és característica d’una cultura en concret, sinó que és un fenomen que es troba en tots els països, classes socials, edats i cultura.
El llibre en l’apartat Concepte de violència de gènere, ens parla de diferentsdefinicions de violència de gènere contra la dóna, ja que existeix la domèstica, la laboral, la familiar... i que segons cada institució i del que s’encarregui limiten la definició.
Crec que, hi hagin diferents definicions segons el lloc on s’ubica la dona en el moment de les agressions, limita a reconèixer abusos que no poden ser tant clars, com el sexual o físic. Ja que el psicològic pot arribar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS