Violencia De Genere

Páginas: 3 (711 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015
Violència de gènere


Definició.

En ocasions, les distintes denominacions dels mal tractes porta a confusió: Violència de Gènere Violència Domestica, de parella, cap a les dones, masculina osexista…

La violència domestica fa referencia a aquella que se produeix dins de casa, tant del marit a la seua esposa, com de la mare als seus fills, del net al avi, etc. Exclou aquelles relacions deparella en les que no hi ha convivència.

La violència de gènere és tota aquella violència exercida d'un sexe cap a l'altre i normalment fa referència al que s'exerceix cap a les dones pel fet deser-ho.
Abarca tots els actes mitjançant els quals es discrimina, ignora, sotmet i subordina a les dones en els diferents aspectes de la seua existència. Es tot atac material i simbòlic que afecta la seuallibertat, dignitat, seguretat, intimitat e integritat moral i física.



Tipus de violència.

Existeixen dos tipus de violència de gènere, que son:

Violència Física. Es aquella que pot ser reconegudaobjectivament per altres, que més habitualment deixa marques externes. Es referix a espentes, mossos, patades, punyades, etc. Es la més visible, i per tant és la més comunament reconeguda social ijurídicament, en relació a la violència psicològica.

CICLE DE LA VIOLENCIA FISICA.

El cicle comença en una primera fase d'acumulació de tensió, en la que la víctima percep clarament com l'agressor vatornant-se més susceptible, responent amb mes agressivitat i trobant motius de conflicte en cada situació.

La segona fase suposa l'esclat de la tensió, en la que la violència finalment dona lloc al'agressió.

En la tercera fase, denominada de “Lluna de Mel” o de penediment on l'agressor demana disculpes a la víctima, li fa regals i tracta de mostrar el seu penediment. Aquesta fase va reduint-seen el temps.

Violència psicològica. La violència psíquica apareix inevitablement sempre que hi ha un altre tipus de violència. Suposa amenaces, insults, humiliacions, rebuig cap a la pròpia dona,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS