Violencia genta mayor

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 14 de enero de 2012
VIOLÈNCIA EN LA GENT GRAN.

Introducció.
Existeix un nombre elevat de persones grans en situacions que vulneren els seus drets fonamentals. Els maltractaments cap a la gent gran són una realitat,però a la vegada són un fenomen poc visible i poc estudiat, ja que es donen la majoria de vegades dins l'àmbit privat, és a dir, al domicili. Però també és difícil detectar-los per la vergonya de lapersona afectada, per la por a les possibles represàlies, per tant, aquest queda silenciat.
Diferents estudis indiquen que fins a un 35% de les persones més grans de 65 anys pot haver patit o pateixalgun tipus de maltractament.
Hi ha un recent augment d'interès per a aquesta problemàtica, degut a una sèrie de canvis demogràfics, socials i familiars produïts en la nostra societat en els darrersanys.

Canvi demogràfic:
Actualment, el 22% de la població catalana és major de 65 anys. La qualitat de vida ha fet disminuir l'edat de la mortalitat. Aquestes persones, van perdent autonomia i,progressivament van esdevenint persones vulnerables i dependents d'altres. Les malalties associades a l'envelliment augmenten.

Canvi familiar:
Un altre canvi és la desaparició de la família extensa,que ha comportat que hi hagi un nombre més elevat de persones grans que viuen soles, sense atenció.
La incorporació de la dona al mercat laboral també ha tingut la seva incidència, ja que hacomportat una disminució de la seva dedicació de les tasques de cura de la llar i família.
Per tant, hi ha una sèrie de buits quan es parla de qui ha d'atendre a les persones grans, i la resposta familiars'ha anat debilitant.

Canvi social:
A la nostra societat hi ha l'anomenat edatisme ( discriminació per edat), que fa referència a unes creences que es configuren al voltant de la vellesa, i laconsideren com una etapa improductiva a la vida, desproveïda de valor, i com una càrrega per a la família i per a la societat.
És el menyspreu del coneixement i l'experiència que poden aportar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividad física con gente mayor
  • Un baston para la gente mayor
  • Violencia intrafamiliar en adultos mayores
  • Violencia Al Adulto Mayor
  • La mayor a de la gente considera la vida como una batalla
  • ACTIVIDADES Y JUEGOS PARA GENTE MAYOR 1
  • Mas Gente, Ciudades Mayores
  • VIOLENCIA FAMILIAR CONTRA LAS PERSONAS ADULTAS MAYORES QUE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS