violencia masclista

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 17 de junio de 2014

La violència contra les dones té el seu origen en el patriarcat, que és una forma de domini i organització social que han compartit gairebé totes les societats conegudes històricament i que no hacomençat a ser qüestionada fins fa poc temps.
Totes les societats conegudes participen, poc o molt, dels trets que identifiquem com patriarcat, organització social en la qual els homes posseeixen elpoder i mantenen sotmeses les dones. Les seves manifestacions són molt diverses, i s’han anat atenuant durant els darrers anys en les societats més desenvolupades, però encara no han desaparegut deltot.
El sistema de dominació patriarcal és comú a totes les cultures des dels inicis de la història coneguda i fins al present. La seva universalitat és una de les armes psicològiques més potents, jaque li permet basar la seva legitimitat en la natura.
Les teories evolutives mantenen que les diferències biològiques entre els homes i les dones, que els fan exercir un paper diferent en lareproducció humana, estarien en l’origen de les seves diferents funcions socials. Segons aquestes teories, la necessitat de protecció que van tenir les dones durant els seus períodes de reproducció, que enles societats primitives abraçaven tota la seva vida, és l’origen de la dependència femenina.
La religió, la filosofia i la literatura ajuden a configurar la ideologia i els valors que la sustenten iserveixen com a instruments d’aprenentatge i com a model de conducta a les successives generacions.
Tant en la mitologia grega com en les tradicions judeocristianes, que van tenir una graninfluència en la nostra cultura, s’insisteix en els trets de superioritat de l’home, al mateix temps es reforça sistemàticament la idea d’inferioritat i dependència de les dones.

Les lleis han estatl’instrument fonamental per mantenir les dones en situació de dependència, ha impedit que fossin ciutadanes de ple dret i les ha situat com a dependents dels homes en l’única esfera on podien actuar,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts Violencia Masclista
  • Violencia
  • Violencia
  • La violencia
  • Violencia
  • Violencia
  • Violencia
  • La violencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS