Virgili

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 1 de enero de 2011
VIRGILI
Situar Virgili en el temps.Va néixer prop de Màntua (ciutat del nord d’Itàlia), l’any 70 a.C.
1.Què són les Bucòliques? L’obra amb la que va adquirir el reconeixement públic. Tambés’anomenen Èglogues. Són 10 petits poemes que van ser els primers de tema pastoril (caracteritzat per descriure breus escenes dialogades situades en plena natura, generalment protagonitzades per pastors)escrits en llatí, seguint el model del grec.
2.Què són les Geòrgiques? És una obra didàctica que constitueix un tractat d’agricultura en hexàmetres, dividit en quatre llibres. L’objectiu és centrar-se enel treball i en la vida dels camperols romans per exaltar-los com la base de la grandesa de Roma.
3.Com es pot definir una epopeia o obra èpica? Com una composició poètica en versos regulars decaràcter narratiu, que celebra personatges i accions heroics extrets de la història o de la llegenda.
4.Breu resum de la primera, la segona i/o tercera part de l’Eneida.
Primera, llibres I-IV: Eneas,príncep troià fill de Venus i d’Anquises, amb un grup de supervivents de la destrucció de Troia pels grecs, es dirigeix a Itàlia per fundar una nova ciutat. Però, a l’alçada de Sicília, el seu estol ésdesviat cap a les costes d’Àfrica per una tempesta provocada per Juno, enemiga dels troians. Allà són acollits per la reina Dido, que ha fugit de Fenícia i ha acabat de fundar Cartago. En el palau de lareina, Eneas explica com va caure Troia per culpa del cavall de fusta ideat per Ulisses i el seu atzarós viatge fins a Cartago. Dido s’enamora apassionadament d’Eneas per obra de Venus i, oblidant-sede la seva promesa de mantenir-se fidel al seu difunt marit Siqueu, intenta retenir Eneas. En un principi Eneas sucumbeix a un amor promogut ara també per Juno, oblidant-se de la seva missió, finsque, enviat per Júpiter, Mercuri la hi recorda. Malgrat els precs de Dido i els seus propis sentiments, Eneas es decideix a partir i Dido se suïcida, després de demanar al seu pobli que guardi un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • virgilio
  • Virgilio
  • Virgilio
  • virgilio
  • Virgilio
  • virgili
  • Virgilio
  • Virgilio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS