Virus 2

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
Virus
Què és un virus?
Microorganisme compost de material genètic protegit per un embolcall proteic, que causa diverses malalties introduint com paràsit en una cèl·lula per reproduir-hi.
És un ésserviu?
Tot ésser viu és capaç de nodrir-se, relacionar-se amb el medi en què viu i reproduir-se.
Els virus no es nodreixen, ni es relacionen. Per fer-se còpies d'ells mateixos necessiten, de formaobligatòria, la intervenció d'una cèl · lula. Per això, els virus no són éssers vius.
Mecanisme d’actuació dels virus: el seu cicle



Alguns dels virus més coneguts
El virus de la immunodeficiènciahumana (VIH) infecta les cèl·lules del sistema immunitari, alterant o anul · lant la seva funció. La infecció produeix un deteriorament progressiu del sistema immunitari, amb la consegüent"immunodeficiència", és a dir, quan ja no compleix la funció de lluitar contra les infeccions i malalties.
El terme SIDA s'aplica als estadis més avançats de la infecció per VIH, això significa que no tots elspacients que tenen el VIH arriben a tenir la SIDA.

El virus del papil·loma humà és la causa principal del càncer cervical, el càncer de coll d'úter.

La grip és una infecció vírica aguda que es transmetfàcilment d'una persona a una altra, aquí radica la seva perillositat.
Les dades oficials de l'OMS confirmen que la grip causa de 3 a 5 milions de casos de malaltia greu i unes 250.000-500.000 morts cadaany.










El virus de l’èbola
Com és?
L'Ebola és una malaltia infecciosa viral aguda que produeix febre hemorràgica en humans i primats, causada pel virus de l'Ébola.
Es va descriure perprimera vegada l'any 1976 pel Dr David Finkes, quan es van presentar diversos casos de febre hemorràgica al Zaire i Sudan.
Com es transmet?
Es transmet als humans a través del contacte amb un animal hosteinfectat viu o mort (micos, ratapinyades, antílops ...) i es dissemina de persona a persona pel contacte amb la sang, teixits, secrecciones i els fluids corporals del subjecte infectat, i pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2 Virus
  • 2 VIRUS
  • Tipo de Virus 2 ya acabado
  • Los virus informaticos 2
  • Virus de la Actitud Analisis Final 2
  • Bacterias Y Virus Iv Medio Autoguardado 2
  • Virus y antivirus 2 parte
  • 5 Virus Informaticos 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS