Virus del món

Páginas: 7 (1506 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2012
Els quatre virus mes mortals


Virus de Marburg
Definició:
El gènere Marburgvirus o virus de Marburg agrupa filovirus pertanyents a la família Filoviridae i alberga al responsable d'una febre hemorràgica viral d'elevada mortalitat.

Transmissió:
La transmissió Inter humana és la principal forma de contagi de la gent. Això passa en entrar en contacte proper amb el malalt. En particular, elcontagi es dóna a través dels líquids del cos: sang, saliva, vòmit, femta, orina i secrecions respiratòries. La transmissió per via sexual és possible durant diverses setmanes després de la malaltia. El pic de màxima infectivitat passa durant les manifestacions més greus de la malaltia, juntament amb les manifestacions hemorràgiques. El virus també pot inocular a través d'instruments contaminats.Teràpies per a recuperar-se:
No hi ha teràpia específica. Cal recórrer a una teràpia de suport per a controlar el volum hemàtic, el balanç electrolític i monitoritzar atentament la presència d'infeccions secundàries. Només en cas que es noti un estat de coagulació entravessa’l disseminada es pot recórrer a l'heparina. S'han proposat teràpies a base de sèrum obtingut de subjectes curats o ambinterferó, però actualment falten proves de suport. La ribavirina, en experiments in vitro, no ha pogut reduir la replicació del virus de Marburg.
És important l'aïllament del pacient i l'ús de dispositius de protecció per al personal mèdic.

Cures:
Actualment es realitzen estudis per poder crear una vacuna específica.




Dades:
A causa del limitat coneixement de la malaltia no s'hanestablert encara mesures preventives específiques contra la transmissió.
Les mesures per a la prevenció secundaria de la transmissió de la malaltia són les similars a qualsevol altra usada en febres hemorràgiques (com el dengue)
Tota persona sospitosa d'estar malalta o que sàpiga que ho estigui, ha d'evitar el contacte directe amb altres persones per evitar el contagi. S'ha d'utilitzar per evitarel contagi, guants, màscares apropiades, roba amb mànigues llargues, aïllament del pacient, ús de material descarta ble, disposició adequada de les excretes del pacient (deixalles patològics a ser incinerats).
Si bé el Marburg és rar, té potencial de disseminar entre les persones especialment entre treballadors de la Salut i els seus familiars.



















DengueDefinició:
Malaltia infecto contagiosa greu, ocasionada per un virus, transmesa per un mosquit que en picar a les persones, provoquen brots epidèmics en la població.

Transmissió:
Per a la seva transmissió es necessita un medi biològic, en aquest cas un mosquit de l'espècie Aedes aegypti.
És una de les especies que circula amb major freqüència en el continent americà.

Com es manifesta:
Hipot haver tres manifestacions diferents de la malaltia:
Febre de Dengue: La febre de dengue és una greu malaltia de tipus gripal que afecta els nens més grans i als adults, però poques vegades causa la mort. Els símptomes son:
1. Febre alta.
2. Mal de cap a la zona frontal.
3. Dolor darrere dels ulls que s'exacerba amb els moviments oculars.
4. Dolors musculars i articulars
5. Inapetència idificultats en el sentit del gust.
6. Erupció de màcules o pàpules en tòrax i membres inferiors.
7. Aparició de nàusees i vòmits.

Febre hemorràgica de Dengue: Son altres formes més greus, en la qual poden sobrevenir hemorràgies i En els nens és molt greu i el només el diagnòstic precoç, seguit de l'oportú tractament pot prevenir la mort. Els símptomes son:
1. Febre o antecedent de febrerecent
2. Hemorràgies evidenciades almenys per:
o petites hemorràgies sota la pell, equimosi o porpra,
o hemorràgia en les mucoses de l'aparell digestiu o lloc d'injecció.
o Prova del torniquet positiva.
3. Disminució de plaquetes (menys de 50.000 per mm3)
4. Hematòcrit igual o superior al 20% de la mitjana per a l'edat i població que es consideri.

Xoc hemorràgic: De vegades aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mono De Virus Work
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono
  • mono
  • Mono
  • Los Monos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS