Virus del Papil·loma Humà

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
QUÈ ÉS EL VPH?
El virus del papil·loma humà (VPH) és l’expressió genèrica que designa més de cent tipus de virus que infecten a la pell i mucoses a humans i altres animals. Popen produir berruguescutànies o genitals i alguns tipus de càncer. Es transmet per contacte directe entre dues persones, moltes vegades en relacions sexuals (en cas que siguin dels tipus que afecten a les zones genitals),amb penetració o sense. La Generalitat de Catalunya estima que un 80% de la població s’infectarà per VPH al llarg de la seva vida, però més del 90% d’aquests virus es curen de manera espontània.TIPUS
Hi ha més d’un centenar de tipus de VPH. Per distingir-los s’anomenen amb les inicials VPH seguides per un nombre. Cada un pot atacar a zones diferents del cos i pot tenir efectes diferents:alguns només produeixen berrugues, com el VPH 6 i el VPH 11; altres, considerats d’alt risc, com el VPH 16 i el VPH 18, poden provocar càncer uterí. Uns quaranta afecten a les mucoses, d’aquests, unadotzena pot afavorir l’aparició d’algun tipus de càncer.
Unes de les més conegudes és VPH 1 (afecta les plantes dels peus), VPH 2 (afecta les mans)
VACUNES
A Catalunya disposem de la vacuna Gardasil®que prevé la infecció dels VPH dels tipus 6,11, 16 i 18 i la vacuna Cervarix® que prevé només dels tipus 16 i 18.
Es recomana que es vacunin els adolescents a una edat compresa entre els 11 i els 14anys. I la vacunació de les noies de sisè de primària a les escoles es finançada per la Generalitat.
És possible estar infectat sense desenvolupar cap malaltia, però igualment es pot contagiar alsaltres. Les persones infectades les vacunes no són eficaces, ja que les vacunes Cervarix i Gardasil són per prevenir les causes de càncer d’úter a les dones.

TRANSMISSIÓ SEXUAL
El VPH es transmetper contacte directe entre les mucoses i/o la pell de dos individus es contagia sobretot a les relacions sexuals, però aquest contagi es por evitat amb l’ús del preservatiu. Tot i estar vacunada és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VIH-Virus de inmunodeficiencia human.
  • virus de inmunodeficiencia human
  • Virus de Inmunodeficiencia Huma
  • Virus de la inmunodeficiencia human
  • VIrus Papiloma Huma
  • Hume
  • Hume
  • Hume

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS