Virus ebola

Páginas: 6 (1354 palabras) Publicado: 23 de agosto de 2015
EL VIRUS EBOLA


· Què és? L’Ebola (abreujadament EBOV) és una malaltia infecciosa viral aguda que afecta a humans i primats. Té un període d’incubació de 2 a 21 dies. És una malaltia que es caracteritza per una alta taxa de mortalitat, que oscil·la entre el 50% i el 95% dels infectats. El virus de l’Ebola és un dels dos membres d’una família de virus de ARN (àcid ribonucleic) anomenatFiloviridae. El nom del virus es deu al riu Ebola, a la República Democràtica del Congo, antic Zaire). Degut a la seva naturalesa letal, aquest virus és considerat com una arma biològica.
· Quins tipus hi ha? Hi ha cinc tipus d’Ebola diferents:
- Ebola-Zaire
- Ebola-Sudán
- Ebola-Costa de Marfil
- Ebola- Bundibugyo
- Ebola-Reston
Aquest últim ha causat malaltia a primats, però no en humans.
· Laseva prevalença? És difícil de determinar ja que sol presentar-se en forma de brots o d’epidèmia, tot i així en països com Estats Units la infecció per aquest virus no és endèmica, encara que existeixen casos de varies persones que treballen en contacte directe amb els primats i has adquirit la infecció del tipus Ebola-Reston no han presentat efectes patògens en éssers humans.
· Qui està en riscd’Ebola? Les úniques persones que estan en perill són els que han viatjat a l’Àfrica Subsahariana, les persones que cuiden als pacients infectats i els treballadors que es troben en contacte amb primats infectats d’origen africà.
· On va aparèixer? Es van registrar els primers brots a països com Sudán i Zaire al 1976, amb 284 casos i 151 morts. Anglaterra al mateix any va registrar un únic cas sensemort.
Al 1979 es va produir un altre brot a Sudán amb 34 casos i 22 morts.
Durant la dècada dels 90 es van presentar 3 casos a les Filipines, 4 a Virgina i Texas, i del 1994 al 200 Gabón va registrar el major número de casos, amb mes de 350 persones infectades i al voltant de 280 morts.
Al 2007 Uganda va registrar un nou brot de febre hemorràgica per l’Ebola amb 149 infectats i 37 morts.
Al marçde 2014 es va registrar a Guinea Conakry on el número d’afectats supera els 7500 i els 3500 morts. S’ha escampat per Liberia, Sierra Leona, Mali i Nigèria. La OMS (Organització Mundial de la Salut) ha reconegut que el virus està fora de control degut a la facilitat i rapidesa a la que es propaga.
· Com ha arribat l’Ebola a Espanya? L’Ebola va arribar a Espanya el dia 7 d’agost quan van portaraquí al missioner religiós Miguel Pajares que estava a Àfrica i es va infectar del virus. El van portar totalment en contra de l’hospital Carlos III (de grau P3), que va demanar que no se’l portés ja que per tractar aquest tipus de pacients amb virus de tanta alta contagia es necessiten hospital del grau P4 i aquí no n’hi han (el més proper es situa a Alemanya, tot i que n’hi han a Estats Units).
Esva habilitar una ala sencera de l’hospital Carlos III únicament per tractar en Miguel Pajares i un altre missioner.
Se’l va tractar amb el suero experimental Zmapp, tot i que va semblar que responia al tractament va acabar morint.
En Miguel Pajares va morir el dia 12 d’agost, cinc dies després de ser traslladat, als 75 anys. I va ser el primer mort europeu per aquesta malaltia.
El 22 de setembrees va portar i ingressar al hospital Carlos III al religiós i doctor Manuel García Viejo, de 69 anys, també infectat i en estat greu.
No es va poder tractar al pacient amb el suero Zmapp ja que estava esgotada la seva existència. El van tancar a la mateixa ala del hospital que a Pajares, i es va aplicar el protocol d’aïllament. Tot i així Sanitat va decidir mantindre el funcionament de l’hospitalamb consultes externes i operacions.
En Manuel no va ser capaç de superar l’Ebola i va morir.
· Hi ha cura per l’Ebola? La OMS va declarar el dia 1 d’octubre que les dos possibles vacunes que podrien convertir-se en un sistema d’immunització efectiu i fiable no estarien disponibles fins al mes de març de 2015.
De moment no hi ha un tractament totalment segur, i no hi ha cura o vacuna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Virus ebola
  • El virus del ebola
  • Virus ebola
  • Virus ébola
  • Virus del ebola
  • virus ebola
  • El virus del Ébola
  • Virus Ebola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS