Virus Informàtics

Páginas: 5 (1053 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
Els virus informàtics

Introducció:
En aquest treball realitzarem un estudi sobre els virus informàtics. Analitzarem les tipologies més freqüents en les xarxes i explicarem les causes d’aquest virus sobre els nostres ordinadors. Amb aquest treball, només volen conscienciar als usuaris del món tecnològic, i més concretament als propietaris d’ordenadors.

Desenvolupament:
* Què és unvirus informàtic?
Un virus informàtic, és un programa que és copia i s’introdueix en els nostres ordenadors per provocar una alteració d’aquest, ja sigui total o parcial, sense que el propi usuari doni permís. El principal objectiu d’aquests virus és reproduir-se i infectar el màxim de computadores, i es caracteritza per ser autònom (no necessita l’ajuda d’una persona per funcionar). Les principalsfuncions que tenen aquest virus són: 1era, infectar un programa sa i 2ona, executat totes aquelles ordres que el hacker li ordena.
Les instruccions que rep el virus poden ser diverses:
* Alterar la informació del usuari.
* Missatge innocent.
* Control de l’ordenador.
* Copia de arxius.
* Bloqueig de la computadora.
* ...
Els virus són molt difícils de detectar, ja queocupen molt poc espai en la memòria del PC (mida petita). Per això, els informàtics necessiten crear un bons anti-virus per poder extreure i eliminar tots aquets virus molestos per als usuaris.

A continuació analitzarem diferents virus informàtics; característiques principals i funcions que tenen.
Troià:
Un troià informàtic, és un programa nociu que s’introdueix a l’ordenador com un programalegítim, i permet a usuaris externs visualitzar la informació de l’ordenador infectat. Aquest virus també permet controlar remotament a la màquina amfitriona. Aquests virus no són capaços de reproduir-se ells mateixos a diferència d’altres virus, necessiten un programador.
Se’ls coneix com troians, ja que estableixen una relació amb l’historia de l’antiguitat. S’introdueixen a un espai d’unamanera camuflada, sense que els usuaris dels ordenadors no se’n adonin. Una vagada introduït al sistema, infecta l’ordenador.
Cal destacar que aquest virus són dels més perillosos, ja que no hi ha moltes maneres d’eliminar-los. Tot i que, s’estan realitzant nous anti-virus amb els que eliminar aquestes amenaces.

Cuc:
Un cuc informàtic, ho també conegut com worm. És un programa informàtic que escaracteritza per ser autoreplicant, es reprodueix ell mateix, sense l’ajuda de un informàtic/programador.
Quan s’introdueixen a les memòries dels ordenadors, comencen a reproduir-se d’una manera descontrolada. De fet, els usuaris podem adonar-se’n de que estan infectats per cucs informàtics, ja que l’ordenador deixa de processar a la velocitat habitual, es a dir, és col·lapsen i les activitatsordinàries es realitzen molt lentament.
No tenen presenten cap altre amenaça per als usuaris.

Bomba lògica:
És un programa informàtic malware, es a dir, el seu principal objectiu és introduir-se a un ordinador sense el permís de l’usuari/propietari. Aquest virus necessita que s’instal·lin un seguit de requisits per a que pugui funcionar correctament. Aquesta tipologia de virus informàtic nofunciona mai sola, necessita instruccions de una persona. Les bombes lògiques poden introduir-se en un ordinador i no funcionar fins a que tots els requisits s’acompleixin. Així doncs, podem estar infectats d’una bomba lògica i no percebre els seus actes malèfics. Les condicions per a que el virus funcioni són:
* Dia de la setmana concret.
* Hora concreta.
* Pulsació d'una tecla o unaseqüència de tecles concreta.
* Aixecament d'un interface de xarxa concret.
* Execució d'un arxiu concret.
I les principals accions que duen a terme són:
* Esborrar la informació del disc dur
* Mostrar un missatge.
* Reproduir una cançó.
* Enviar un correu electrònic

Macrovirus:
És un programa amb un llenguatge reconegut com “macro”. Aquest virus, infecta als propis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • informatics
  • Informatics
  • Informatics
  • los componentes informatics
  • examen de informatics
  • Recursos informatics
  • informatics
  • informatics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS