Virus Y Prions

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
BIOLOGIA: VIRUS, BACTERIS I PRIONS.

El cicle multiplicatiu de la grip.
La grip és una malaltia infecciosa que afecta els ocells i els mamífers i és provocada per un virus ARN. Els símptomes enhabituals en els humans són esgarrifances, febre, faringitis, dolors musculars, mals de cap, tos, feblesa i malestar general.
Normalment aquesta infecció es transmet a través de l’aire per la tos oesternuts o per la saliva, les secrecions nasals, els excrements i la sang.
El cicle multiplicatiu de la grip segueix els passos de infeció i replicació del cicle multiplicatiu animal, ja que és unvirus amb membrana. El cicle multiplicatiu es pot resumir amb els següents passos.
1. ADSORCIÓ: El virus s’adhereix a les cèl·lules humanes gràcies a les proteïnes que es troben en la seva membrana: aglicoproteïna HA i la NA.
2. PENETRACIÓ: El virus penetra a la cèl·lula mitjançant fagocitosi, la seva membrana es fusiona amb la membrana de la cèl·lula infectada.
3. A continuació, elvirus, que en la fase de penetració s’ha situat a prop del nucli de la cèl·lula hoste, introdueix el seu ARN dintre del nucli cel·lular.
4. TRANCRIPCIÓ: Aquest ARN origina el ARNm que conté lainformació per sintetitzar les proteïnes (capsòmers) que formaran la càpsida i les parts proteiques del virus.
5. REPLICACIÓ: El nou ARN viral inicia la seva replicació amb l’ajuda de l’enzim polimerasa.6. ENCAPSIDACIÓ I ALLIBERAMENT: Per finalitzar, les noves càpsides envolten els nous genomes virals formant així els la nucleocàpsida. A més totes les altres parts proteiques del virus s’acoblen ala nucleocàpsida per acabar el virus abandona la cèl·lula hoste sense provocar la seva mort.

Pandèmies greus del virus de la grip al S.XX
La primera pandèmia del segle XX va ser la de la gripespanyola. Un virus que va ser identificat com un tipus de virus de l’H1N1. Va descobrir-se el març del 1918 i en un any s’havia expandit per tot el món. S’estima que va arribar a infectar un terç de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Virus
  • Virus
  • Virus
  • Virus
  • Virus
  • los virus
  • virus
  • VIRUS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS