Virus

Páginas: 3 (580 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
ELS VIRUS I LES MALALTIES QUE PROVOCAN

Un virus (del llatí virus, "toxina" o "verí") és un agent infecciós submicroscòpic que és incapaç de créixer o reproduir-se si no és dinsuna cèl·lula hoste. Els virus infecten tots els tipus de vida cel·lular. El primer que es va descobrir va ser el virus satèl·lit del mosaic del tabac.

Tipus:
VIRUS ANIMALS (HUMANS)
- Un picornavirus és un virus quepertany a la família Picornaviridae. Els picornavirus són virus sense embolcall, amb ARN de banda positiva i una càpside icosaèdrica. El genomade l'ARN és inusual perquè té una proteïna en el 5èextrem que es fa servir d’encebador per a la transcripció genètica per la polimerasa del ARN.
- El virus de la varicel·la zòster (VVZ) o Herpesvirus varicel·la és un virus que pot causar duesmalalties molt freqüents; la varicel·la i l'herpes zòster (HZ) o foc de Sant Antoni.
- El Virus de la immunodeficiència humana, comunament anomenat VIH, és l'agent causal de la malaltia de la sida.El Virus de la immunodeficiència humana, comunament anomenat VIH, és l'agent causal de la malaltia de la sida.
- Virus del papil·loma humà (VPH) és una expressió genèrica que designa més de cent tipusde virus que infecten la pell i mucoses a humans i altres animals. Poden produir berrugues cutànies o genitals i alguns tipus de càncer.
- El virus Ébola és el nom d'un virus de lafamília Filoviridae i gènere Filo virus, aquest nom prové del riu Ébola (a la República Democràtica del Congo, antic Zaire), on va ser identificat per primera vegada el 1976 durant una epidèmia.
Aquest virus és elcausant de la febre hemorràgica viral de l'Ébola, una malaltia infecciosa, altament contagiosa i molt severa que afecta tant a animals com a éssers humans.
- La grip és una malaltia infecciosa queafecta els ocells i els mamífers, provocada per virus ARN de la família dels ortomixovírids (els virus de la grip). El terme "grip" deriva del francèsgripper ("agafar de sobte") o de l'alemany...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Virus
  • Virus
  • Virus
  • Virus
  • los virus
  • virus
  • VIRUS
  • virus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS