visent andres estelles

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
Viçent Andrés Estellés

És el més gran poeta al País Valencià des del segle XV. Va nàixer a Burjassot al 1924 i va viure els horrors i la mort de la guerra. Desprès la repressió(afussellaments, miseria…). Però la postguerra la viurà d´una manera més traumática que apareix als seus poemes.
Hi ha diferents llibres que exalten la guerra; destaquem El Llibre deles Meravelles (1971), encara que part dels seus poemes van estar censurats.
Estudia periodisme a Madrid i va rebre el Premi d´Honor de les Lletres i Catalanes i col.laborà amoviments culturals i polítics.
També publica poemes com: Ciutat a cau d´orella, Donzell amarg. Però El Llibre de les Meravelles va ser el més venut.
Estellés reivindica el seu poble ambdignitat personal i civil i mostra gran influencia de Carles Riba. Come ll escriu des de l´exili interior, nacional i de classe i passa a ser un cronista valencià de la postguerra.D´aquesta época també escriu Horacianes (1974) i Mural del País Valencià.
El tema constan és l´amor que va des del sexe fins als sentiments més espiritualitzats. El cós de la dona ésuna metáfora de la natura.
Estellés utilitza un llenguatge acostat a la vida quotidiana per a acostar-se als lectors i ser Fidel a les arrels amb un llenguatge poètic el.laborat. Tambéutilitza el llenguatge col.loquial fins i tot, vulgar. Un altre punt que cal destacar és l´ús de les comparacions d´influència ausiasmarquiana, també l´ús d´una adjectivaciócaracterística. La repetició i la figura de polisíndenton li dona un tó senzill. Un altre tret és la paródia. Les composicions mètriques són variades, o llargues èglogues o poèmes brevíssims.Per últim el poeta fa una crònica del seu passat en primera persona que representa la veu del seu poble i el poema diàleg en el qual el jo es desdobla en un jo i en un tu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent Andrés estellés
  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra
  • Aportaciò de vicent andrés estellés

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS