Visita al liceu

Páginas: 5 (1179 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2011
MÚSICA

[pic]

QÜESTIONARI DE LA SORTIDA AL GRAN TEATRE DEL LICEU DE BARCELONA.

Qüestions referents al teatre

1. Anomena altres teatres d’òpera que es trobin a Catalunya, a Espanya o bé a Europa.
A Catalunya:
- Teatre principal de Tarragona.
- Teatre Principal de Palma.
A Espanya
- El Real de Madrid (1850-1925 i reinaugurat el 1997)
- Elteatro Principal de Valencia
- El Teatre Principal de Alicante
A Europa:
- La Royal Opera House de Londres.
- Teatre d'Òpera d'Oslo
- La Monnaie de Brussel·les.
- El São Carlos de Lisboa
- l’Òpera de París.

2. Actualment el teatre és privat o públic?

Actualment és un teatre de titularitat pública (Generalitat de Catalunya,Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Ministeri de Cultura), administrat per la Fundació del Gran Teatre del Liceu, que incorpora, a més de les institucions esmentades, el Consell de Mecenatge i la Societat del Gran Teatre del Liceu.
I en els seus inicis? Quina classe social el va promoure? Degut a què va poder fer-ho?
El Liceu té l’origen en la Sociedad Dramàtica de Aficionados,creada el 1837 a l'antic convent de Montsió per uns membres de la Milícia Nacional, organització de ciutadans armats de l'època de signe liberal, sota la iniciativa de Manuel Gibert.

La necessitat de crear un conservatori de música en una Barcelona en plena expansió econòmica i demogràfica propicià aviat (1838) la construcció del Gran Teatre del Liceu es va fer mitjançant les aportacionsd'accionistes particulars, segons una estructura de societat mercantil. A més, la reina Isabel, malgrat que se li va demanar ajut, no va contribuir a la construcció. Aquests fets van condicionar fins i tot l'estructura del nou edifici, mancat, per exemple de llotja reial; a més, la societat va canviar el seu nom, traient-ne el nom de la reina i passant a dir-se Liceo Filarmónico Dramático. Aquest vaser no pas un teatre reial sinó un teatre de la burgesia benestant barcelonesa.

3. Relaciona les dates següents amb fets importants pel G.T.L;

• 1847. Inauguració del Liceu. El 4 d’abril de 1847 tingué lloc la funció inaugural amb una simfonia de Joan Melcior Gomis, una dansa de tipus andalús titulada Rondeña, del músic Josep Jurch, i una cantata en italià de Joan Cortada i música deMarià Obiols

• 1861. El 14 d’abril del 1861 es declarà un incendi, que destruí totalment la sala i l'escenari. La reconstrucció, sota la responsabilitat de Josep O. Mestres, dins la tònica del primer edifici, durà només un any. El teatre es reobrí el 20 d'abril de 1862.

• 1893. El 7 de novembre de 1893, en la funció inaugural de la temporada, mentre es representava el Guillaume Tell deRossini, l'anarquista Santiago Salvador llançà dues bombes Orsini sobre la platea, de les quals només n'explotà una que causà una vintena de mort.

• 1994. L’incendi del 31 de gener de 1994, que destruí la sala i l'escenari, causà un impacte emocional extraordinari en la societat catalana i replantejà de manera radical la mateixa existència del Teatre. Per tal de poder reconstruir imillorar aquest emblemàtic edifici, es féu necessari un nou enfocament jurídic de cara a la seva titularitat pública: es creà la Fundació del Gran Teatre del Liceu (1994), i la Societat del Gran Teatre del Liceu féu cessió de la propietat a les administracions públiques

• 1999 Obrí les portes el 7 d'octubre de 1999 després de la reconstrucció.

4. L’arquitecte Ignasi de Solà Morales vadirigir la darrera reconstrucció i restauració immediatament després del darrer accident. Què és el que es va reconstruir? I el que es va restaurar? I el que es va guanyar en nous espais?

Realitzà la reconstrucció, i el nou Liceu amb una aparença fidel a l'anterior però dotat d'una infraestructura tècnica molt avançada i ampliat amb els solars veïns de la Rambla.

5. Com s’anomena el pati...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Liceu
  • Visita
  • El visitante
  • el visitante
  • visita
  • Las Visitas
  • Visita
  • Visitas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS