Visual i plastica

Páginas: 6 (1268 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
Pablo Ruiz Picasso.
Pablo Ruiz Picasso nasqué a Màlaga, Espanya, el 25 d’octubre de 1881 i va morir a Mougins, França el 8 d’abril del 1973, conegut com a Pablo Picasso, va ser un pintor i escultor espanyol, creador, junt amb Georges Braque i Juan Gris, del moviment cubista.
Considerat un del majors artistes del segle XX, va participar des de la gènesis en molts moviments artístics que espropagaren per el món i exerciren una gran influència en altres grans artistes del seu temps. Incansable i prolífic, va pintar més de dos mil obres actualment presents en museus i col·leccions de tota Europa i del món. A més, va abordar altres gèneres com el dibuix, el gravat, la il·lustració de llibres, l’escultura, la ceràmica i el disseny d’escenografia i vestuari per muntatges teatrals.
En elpolític, Picasso es declarava pacifista i comunista. Va ser membre del Partit Comunista Francès fins la seva mort als 91 anys. Està enterrat en el parc del castell de Vauvenargues (Bouches-du-Rhone).

[pic]

El entierro del conde de Orgaz (1586–1588, Santo Tomé, Toledo).

Georges Braque.
Georges Braque va néixer el 13 de maig del 1882 i va morir el 31 d’agost del 1963, pintor iescultor francès. Con Pablo Picasso i Juan Gris va ser un dels tres creadors bàsics del cubisme.
Braque va ser malferit durant la guerra, i quan continuà la seva carrera artística el 1917, es va apartar de la ruda abstracció del cubisme. Treballant tot sol, va desenvolupar un estil més personal, caracteritzat per superfícies texturitzants i de colors brillants i la reaparició de la figura humana. Va pintarmoltes natures mortes durant aquest temps, mantenint l'èmfasi en l'estructura. Durant la seva recuperació va fer una gran amistat amb l'artista cubista Juan Gris.
El 1947 coneix Nicolas de Staël i mantenen una relació d'amistat.
Va continuar treballant durant la resta de la seva vida, produint una quantitat considerable de distingides pintures, gràfica, i escultures, totes imbuïdes d'unapersuasiva qualitat contemplativa. Va morir el 31 d'Agost de 1963 a París.

[pic]

Juan Gris.
José Victoriano González - Pérez conegut com a Juan Gris va néixer a Madrid, 23 de març de 1887 i va morir a Boulogne-Sur-Seine, 11 de maig de 1927 va ser un pintor espanyol que va desenvolupar la seva activitat principalment en París, considerat com un dels mestres del cubisme.
Les seves primeres obrescubistes daten del 1912, any en què va exposar al Saló dels Independents Barcelona el seu "Homenatge a Picasso" i va signar un contracte en exclusiva amb el marxant Henry Kahnweiler, mort l'any 1914. L'any següent va passar l'estiu amb Picasso a Ceret, període en què va començar a desenvolupar la tècnica del papier collé.
Entre 1922 i 1924 va fer escenografies per a dos ballets de SergueiDiàguilev, Les tentations de la Bergère i La Colombe, alhora que continuava pintant.
Després de 1925 va utilitzar sobretot el guaix i l'aquarel·la i va realitzar algunes il·lustracions per a llibres. Les seves teories pictòriques es troben recollides en nombrosos articles i conferències.
Part de les seves pintures cubistes són natures mortes, entre les que s'inclouen Guitarra i botella, El taulerd'escacs, Botella i fruiter. També va tractar altres temes, com mostra en El fumador. Un exemple de la seva tècnica de papier collé és Gots i periòdic.

[pic]
Bodegón con persiana, 1914, Tate Gallery, Londres.

Miquel Àngel.
Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni va néixer a Caprese, 6 de març de 1475 i va morir  Roma, 18 de febrer de 1564, també conegut simplement com Michelangelo o MiquelÀngel, va ser un escultor, pintor, poeta i arquitecte renaixentista.
Durant més de setanta anys el seu treball es va realitzar a Florència i Roma, que era on vivien els seus grans mecenes, la família Mèdici de Florència, i els diferents papes romans. Va ser el primer artista occidental al qual van publicar dues biografies en vida:
• Le Vite de' più eccellenti pittori, scultori, ed...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pdf. Visual I Plàstica.
  • visual i plastica
  • plastica-visual
  • plastica
  • Plastica Visual
  • PLASTICOS I
  • El problema plástico visual en la investigación
  • lenguaje plastico y visual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS