vita pesion

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
1. És l'empresa Vita Needle una empresa "model"? Raona la teva resposta.
Una empresa model es aquella que dóna exemple a altres en algun aspecte de la seva política, i jo, consideraria Vita Needlecom una empresa model, simplement pel fet que anteposa la felicitat dels seus treballadors als beneficis econòmics, els hi donen grans facilitats. Els treballadors de Vita Needle estan allí perquèvolen, no perquè els obliguin i això diu molt d’una empresa.
També podríem considerar Vita Needle com a model perquè incentiva un gran ambient de treball entre els treballadors i perquè tenint unamitja de treballadors de 75 anys d’edat l’empresa no ha fet fallida, tot al contrari, tenen beneficis i una gran reputació.
2. Aquesta empresa prioritza els beneficis socials o els beneficis econòmics.Explica-ho.
Evidentment prioritza els beneficis socials, ja que els seus treballadors són d’edat avançada i “retirats”, que el més segur és que no fossin contractats per ninguna altra empresa degut aaquest fet, ja que prefereixen a treballadors joves que segur que rendiran més i no tindran problemes de salut com si ho fan alguns dels treballadors de Vita Needle.
D’aquesta manera, l’empresaprefereix assalariar a persones grans, davant el benefici econòmic que hagués tingut si hagués contractat a treballadors més joves i més qualificats, encara que evidentment el salari d’aquellstreballadors hagués sigut més alt i per tant Vita Needle també hagués tingut més despeses.
3. Creus que aquest tipus d'estructura laboral és possible en el nostre entorn laboral. (entès com entorn europeu)?L’estructura laboral d’una empresa convencional europea ha d’estar composta per diferents tipus de treballadors i no pas per un únic grup col·lectiu amb característiques semblant, ja que ha de predominartreballadors amb diferents característiques i qualitats per a que es puguin complementar entre ells en la vida laboral.
Per exemple, si en una empresa de desenvolupament de tecnologia els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pesiones
  • vita
  • vita!
  • vita
  • Vit a
  • Vitas
  • la vite
  • vita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS