Vitaminas

Páginas: 4 (762 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
LES VITAMINES AL MÓN DE LA COSMÈTICA

Introducció – Què són les vitamines?
Les vitamines són compostos orgànics que el nostre organisme necessita com a nutrient. La majoria de les vitaminesessencials no poden ser sintetitzades per l'organisme, i per aquest motiu ha d'obtenir-les a través de la ingesta equilibrada d'aliments que les continguin, i així també actuen com a catalitzadores detots els processos fisiològics.

Vitamines essencials per la pell

Vitamina A (o Retinol): És una excel·lent protectora contra l'envelliment cutani ja que controla els efectes negatiusde les molècules responsables de la degeneració cel·lular. Els seus derivats són dels nutrients que més s'utilitzen en productes cosmètics, ja que normalitzen la renovació cel·lular i això millora lescondicions de la psoriasis, l'acne i la producció de col·lagen, i per tant contribueix a una pell més ferma. També col·labora amb la hidratació de la pell.

Vitamina C: Fa un paper essencialen la sintetització del col·lagen i millora l'elasticitat de la pell. Les aplicacions externes de la vitamina C ajuden a suavitzar la textura de la pell, redueixen punts de pigmentació i en millorenel color. També té propietats d'agent antioxidant (que prevé els possibles danys de la pell per la radiació solar o per l'exposició a certs contaminants atmosfèrics).

Vitamina E: La sevafunció principal a les cèl·lules és actuar com a antioxidant, i les protegeix d'una serie d'agents químics molt reactius denominats radicals lliures. Serveix per a prevenir la degeneració cel·lular, ja queassegura una millor alimentació del teixit i millor l'elasticitat de la pell, reduint arrugues.

Vitamina K: La vitamina K contribueix a que la sang coaguli correctament, és utilitzada, perexemple, per les ulleres, que tenen relació amb aquest problema.
Vitamines pel cabell
- Vitamina B: Les vitamines B i B1 tenen una funció molt important pel cabell: proporcionen color al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vitaminas
  • Vitaminas
  • Vitaminas
  • Vitaminas
  • Las Vitaminas
  • VITAMINAS
  • vitamina a
  • Las Vitaminas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS