Vocabulari bàsic economia

Páginas: 6 (1281 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015


Vocabulari bàsic d’Economia

Avalista: persona que respon dels deutes d'un altre. Per exemple, moltes vegades qui vol rebre un préstec bancari necessita a algú que l' avali, és a dir, necessita demostrar al banc o a la entitat que li presta els diners que, en cas de que no pugui retornar el préstec, en els pagaments acordats, l’entitat podrà requerir el pagament del préstec a una tercerapersona (l' avalista). Si l'avalista no fa efectiu el pagament reclamat pel banc li poden embargar els seus béns.

BCE: Banc Central Europeu. És el Banc Central de la moneda única europea, l’euro. Té varis objectius importants: controlar l’estabilitat de preus a la UE (inflació) i ho fa a través del control de la oferta monetària; és a dir és l’òrgan que decideix quants diners es posen encirculació per un bon funcionament financer de l’economia (si hi ha molts diners emesos el que es provoca és inflació). Entre d'altres objectius importants hi ha el de concedir préstecs a bancs o comprar deute públic d'un país determinat (com Espanya) per tal d’ajudar-lo en el seu finançament.

Banc dolent: banc que es crea per tal d’absorbir els actius dolents o tòxics d'altres bancs, a un preunegociat, per tal d'ajudar a aquest bancs que tenen, majoritàriament, problemes econòmics. Més tard, amb el pas del temps (10-20 anys) el Banc dolent vendrà aquest actius a un preu més alt i recuperarà, en teoria, la inversió. L'Estat és qui crea el Banc dolent així que l'adquisició dels actius tòxics va a compte de tota la societat.

Crisis de deute: es dona quan la prima de risc del Deute d'unpaís augmenta significativament.

Crisi financera: Crisis financera o crisis bancària és la crisis econòmica que té com principal factor la crisis del sistema bancari. Es manifesta, entre d'altres, a través de la fallida de bancs i la reducció del crèdit. Aquest fet provocarà que els Estats s’hagin de fer càrrec de les fallides i rescats bancaris, el que comportarà un augment del Deute sobirà il'augment dels dèficits dels Estats tot afectant a la economia productiva.
La crisis financera de 2008 prové del col·lapse que va provocar la bombolla immobiliària als Estats Units l’any 2006, i que va provocar, aproximadament que a l' octubre de 2007, es desenvolupés l’anomenada crisis de les hipoteques subprime (d’alt risc amb tipus d’interès alts). Les repercussions de la crisis hipotecària vancomençar a manifestar-se de manera extremadament greu des de inicis de 2008, contagiant-se primer al sistema financer estadounidense, i després al internacional, tenint com a conseqüència una profunda crisis de liquidès, entre d'altres efectes. (vídeo ninja). www.youtube.com/watch?v=WB9pExuXvl8











Crisi Immobiliària: Situació que es dona en certs països després de que els preusdels habitatges hagin pujat molt durant uns anys. Abans de patir la crisi es poden veure els següents escenaris:
augment molt important de les venda d’habitatges així com un augment molt important del número de préstecs hipotecaris concedits.
augment molt important dels preus dels habitatges.
increment molt important d’empreses immobiliàries, promotores i constructores.
especulació tant delsòl com dels habitatges.



Una vegada esclata la bombolla immobiliària l’escenari és el següent:
tancament d’empreses immobiliàries, així com promotores i constructores
promocions d’habitatges sense vendre.
promocions d’habitatges sense acabar.
famílies molt endeutades amb habitatges que han perdut pràcticament la meitat del seu valor.
Augment de la morositat.
Augment delsdesnonaments.
Molts bancs es troben forçats a quedar-se habitatges per els quals havien deixat préstecs hipotecaris a les famílies. Degut a la pèrdua de valor de molts d’aquests habitatges, els bancs han preferit vendre els immobles al Banc Dolent.

Dèficit públic: diferència entre Ingressos i Despeses de qualsevol Administració pública, sigui estatal, autonòmica o municipal. Els ingressos provenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario Básico
  • vocabulario de economia
  • vocabulario de economia
  • Economia vocabulario
  • Vocabulario de Economia
  • vocabulario de economía
  • vocabulario economia
  • Vocabulario básico psicobiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS