Vocabulari ciències

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
VOCABULARI UNITAT 5 Joan Graus
1. Salut: La salut és l'estat físic i mental en què l'organismeexerceix normalment les seves funcions
2. Salut pública: La salut pública és l'organització i direcció dels esforços col·lectius destinats a protegir, promoure i restaurar la salut dels habitantsd'una comunitat.
3. IMC: L'Índex de massa corporal (IMC) és una xifra que permet avaluar la corpulència d'una persona tot relacionant-ne la seva massa amb la seva talla.
4. Morbiditat: Morbiditat esrefereix a l'efecte d'una malaltia en una població en el sentit de la proporció de persones que la pateixen en un lloc i temps determinat.
5. Endocrinologia: L'endocrinologia és la branca dela medicina que tracta les disfuncions del sistema endocrí i les seves secrecions específiques, anomenades hormones.
6. Alzheimer: La malaltia d'Alzheimer, o simplement alzheimer, és la demència més comuna. Ésincurable, degenerativa i terminal. 
7. Fecundació: La fecundació és el procés mitjançant el qual dos gàmetes, un òvul i un espermatozoide, s'uneixen per formar un zigot.
8. Embaràs:L'embaràs o gestació es refereix al procés posterior a la fecundació d'un òvul per un espermatozoide, pel qual es desenvolupa un nou individu de l'espècie dins del cos de la mare,
9. Píndola de l’endemà: píndola del'endemà, és un contraceptiu hormonal en forma d'una o dues pastilles que es poden prendre eventualment per tal de prevenir l'embaràs
10. Gonorrea: és una malaltia infecciosa de transmissió sexual que afectaels genitals
11. Sífilis: és una malaltia infecciosa de transmissió sexual que és causada per un bacteri espiroquet Treponema pallidum
12. Amenorrea: és l'absència de la regla durant un període detemps major als 90 dies,[1]sigui per causes normals, com la menopausa, l'embaràs o la lactància, o patològiques, 
13. Neurotransmissor:  és una molècula que utilitzen els animals per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vocabulario de ciencias
  • Vocabulario de Ciencia Naturales
  • vocabulario de area de ciencias sociales
  • El árbol de la ciencia Vocabulario
  • Vocabulario de Ciencia Naturales
  • Vocabulario de Ciencia Politicas
  • VOCABULARIO DEL REA DE CIENCIAS SOCIALES
  • Vocabulari Ciencies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS