vocabulari colonialisme

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 12 de julio de 2015
VOCABULARI COLONIALISME

Segona Revolució Industrial: Nom que designa un període de gran creixement industrial que es va iniciar a final del segle XIX, superada la crisi de 1873, i que duraria finsa 1914. El creixement es va produir gràcies a l'aplicació d'importants innovacions tècniques i l'aparició de noves formules empresarials que van permetre un espectacular desenvolupament de laproducció, del comerç i dels transports.

Taylorisme: mètode d'organització industrial el fi de la qual era augmentar la productivitat a base d'eliminar els moviments inútils de l'obrer i optimitzar el tempsutilitzat per reduir costos.

Concentració empresarial: Fusió de diverses empreses per poder fer front a la guerra de preus, a la competència i a la finançament de les innovacions tecnològiquesnecessàries per conquerir nous mercats durant la Segona Revolució Industrial.

Imperialisme: Política d'expansió colonial que van impulsar les potències europees i algunes extraeuropees durant l'últim terçdel segle XIX l'objectiu de la qual era formar grans imperis mitjançant l'ocupació de territoris situats principalment a l'Àfrica, l'Àsia i al Pacífic.

Repartiment del món: Procés pel qual lespotències imperialistes es van repartir els territoris colonials a través de les negociacions i els acords assolits en reunions internacionals, com la conferència de Berlín de 1885, en què es van establir lesbases del repartiment de l'Àfrica.

Enfrontaments colonials: Conflictes que es van produir als territoris colonials, bé entre la metròpoli i les poblacions autòctones, bé entre les potènciesimperialistes que tractaven de fer-se amb el control del territori.

Xovinisme: Nom que es dóna a França al patriotisme exagerat, que considera que allò propi del país al qual es pertany és el millor del món.Càrtel: Associació d'empreses per restringir o eliminar la competència.

Holding: Societat financera que posseeix capital en diverses i variades empreses per controlar les seves activitats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COLONIALISME
  • Imperialisme colonialisme
  • Colonialisme
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS