Vocabulari islamisme

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013
VOCABULARI ISLAMISME:

Sàbat: és el setè i últim dia de la setmana jueva en què els jueus practiquen el descans segons les lleis de Moisès. És la celebració més important del calendari jueu, finsi tot més que el Yom Kippur (el Dia d'Expiació).

Magnat: és aquella persona que ha assolit un lloc prominent dins d'una o diverses indústries. Usualment, els magnats acumulen fortunessubstancioses i tendeixen a fer-se coneguts per la seva habilitat per als negocis.

Profeta:  és una persona que ha tingut un encontre amb la divinitat, que li ha ordenat revelar a la humanitat un missatge,usualment sobre allò que passarà el en futur. 

Zakat: és una almoina legal estipulada per l'islam que es recapta amb finalitats de beneficència i de culte; cada musulmà ha de calcular anualmentaquesta suma i donar-la a la gent més pobra de la seva comunitat, començant per la seva família (excepte els que ja són a la seva càrrega) i els seus veïns.

L’Apostolat: Aquestes organitzacions cooperenamb les autoritats eclesiàstiques. Ells operen "sota la direcció dels seus pastors", però no són membres de la jerarquia de l'Església oficial ni a les ordres sagrades. Apostolats operar amb elpermís de l'ordinari local d'una diòcesi, però sovint sense suport material.

Califa: és el títol que designava la màxima autoritat de l'islam, tant a nivell espiritual com polític. Quan encara eravigent, el califa regia el califat, que teòricament comprenia el conjunt del món sota domini islàmic. Aquesta institució perdurà fins l'any 1924, quan va ser abolida per Mustafà Kemal, conegut com Atatürk,que posà fi a l'existència del darrer califat, el califat otomà.

Sunna: expressa, dins de l'islam, el Capteniment del Profeta i pels sunnites constitueix la Tradició del Profeta.  Aquestcapteniment del Profeta està basat principalment en els relats dels hadits. La sunna, junt amb l'Alcorà, forma la base de la llei islàmica o xara.

Pelegrinatge: és un viatge a un lloc considerat sagrat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS