vocabulari psico

Páginas: 5 (1170 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2014
VOCABULARI Psico

PSICOLOGIA: La paraula psicologia prové de dos termes grecs: psyché i logos, que signifiquen “ànima” (entesa com allò que anima o dóna vida al cos), i el seu coneixement o ciència.

La psicologia és la ciència que estudia el comportament dels éssers vius i els processos mentals pels quals aquests coneixen i s’orienten en el seu entorn i aprenen de l’experiència.EXPERIMENT: Un experiment és tota observació controlada que serveix per a comprovar la veritat de les prediccions que es deriven d’una hipòtesi.

GENOMA: El genoma és el conjunt de cromosomes d’un organisme, amb els seus gens corresponents. El genoma de cada espècie defineix les seves capacitats específiques: els dofins poden fer acrobàcies sobre l’aigua, les abelles poden produir mel i els éssers humanspodem raonar.

SINAPSI: La sinapsi és la unió entre dues neurones que interactuen i intercanvien informació o entre neurones i cèl·lules musculars o glandulars.

ESTÍMUL: Un estímul és tota energia física, mecànica, tèrmica, química o electromagnètica que excita o activa un receptor sensorial; per exemple, la llum visible a l’ull.

SENSACIÓ: La sensació consisteix a detectar alguna cosa através dels sentits (vista, oïda, gust, olfacte i tacte) i dels receptors de sensació interns (moviment, equilibri, malestar, etc) sense que encara hagi estat elaborat o tingui un significat.

PERCEPCIÓ: La percepció és un procés constructiu pel qual organitzem les sensacions i captem conjunts o formes (Gestalten) dotades de significat.

ESQUEMA COGNITIU: És un conjunt organitzat de dades oconeixements emmagatzemats a la memòria que serveix per a interpretar la realitat i en el qual s’integren les nostres experiències i coneixements.

APRENENTATGE: és un canvi relativament permanent en el comportament que reflecteix una adquisició de coneixements o habilitats a través de l’experiència, i que pot incloure l’estudi, la instrucció, l’observació o l pràctica.

REFLEXOS: sóncomportaments o respostes davant dels estímuls ambientals que proporcionen un ajustament ràpid de la conducta i faciliten el benestar de l’organisme. Un exemple d’estímul incondicionat (EI) és el raig de llum que provoca la contracció de la pupil·la, que és un comportament reflex (RI).

CONDICIONAMENT OPERANT: Es diu condicionament operant perquè l’organisme opera, actua o intervé per a obtenir un reforç.També es denomina instrumental, ja que la resposta de l’organisme és un mitjà per a aconseguir una meta.

MAPA COMCEPTUAL: Un mapa conceptual té com a objectiu representar les relacions significatives entre conceptes. Es tracta d’un esquema gràfic que mostra un conjunt d’idees (conceptes) i les relacions que s’estableixen entre elles.

MEMÒRIA: La memòria és la capacitat d’adquirir,emmagatzemar i recuperar la informació. Som qui som gràcies al que aprenem i recordem. Sense memòria no seríem capaços de percebre, aprendre o pensar, no podríem expressar les nostres idees i no tindríem una identitat personal, perquè sense records seria impossible saber qui som i la nostra vida perdria sentit.

RECORDAR: Recordar és extreure informació de la memòria d’alguna cosa que hem après o viscut.MEMÒRIA COL·LECTIVA: La memòria col·lectiva és un dels signes de la identitat grupal. És el conjunt de records d’un grup o una comunitat, que transmeten de generació en generació. És una font d’ensenyaments i origina canvis substancials en la memòria individual; gràcies a ella cada persona consolida els seus records col·lectius.

CONCEPTES: Els conceptes són representacions mentals per aclassificar persones, objectes o successos amb característiques comunes i serveixen per a ordenar l’experiència.

CREATIVITAT: La creativitat és la capacitat de contemplar les coses amb una mirada nova, reconèixer els problemes que altres no veuen, proporcionar solucions originals i efectives. Tots tenim facultats creatives i podem aprendre el procés creatiu.

TEST: Un test és un instrument...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psico
  • Psico
  • psic.
  • Psico
  • Psico
  • psico
  • psic.
  • Psico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS