Vocabulari tema 8 comerc i comunicacions

Páginas: 4 (774 palabras) Publicado: 17 de abril de 2015

VOCABULARI TEMA 8: EL COMERÇ I LES COMUNICACIONS


1. Comerç.- Activitat econòmica intermediària entre els productors de béns i els consumidors.
2. Comerç concret.- Comerç en què s’exposen i escomercialitzen les mercaderies.
3. Comerç abstracte Intercanvi de mercaderies que físicament no són presents (per exemple, els mercats internacionals del petroli).
4. Fira de mostres Exposicióperiòdica, en un espai construït expressament, de mostres de productes, principalment manufactures.
5. Logística Gestió i planificació de les activitats dels departaments de compres, producció,transport, emmagatzematge, manteniment i distribució d’una empresa.
6. Minorista Comerciant que ven productes en petites quantitats directament al públic.
7. Majorista Comerciant que compra als productorsgrans quantitats de mercaderies per vendre-les a altres comerciants o empreses. El majorista no ven a particulars.
8. Assentador Majorista del lloc receptor dels productes.
9. Acord General sobreAranzels i Comerç (GATT) Acord multilateral, creat a la Conferència de La Havana el 1947, per establir un conjunt de normes comercials i concessions aranzelàries. Està considerat el precursor del'Organització Mundial de Comerç.
10. Organització Mundial del Comerç (OMC). Organisme de les Nacions Unides, fundat el 1995, que supervisa els acords comercials per definir les regles del comerç entreels estats membres. Té com a propòsit reduir o eliminar completament les barreres internacionals al comerç.
11. Aranzel Impost que han de pagar les mercaderies estrangeres per poder ser importades.12. Comerç interior Intercanvi de béns i serveis dins les fronteres d’un mateix estat.
13. Canals de comercialització Itineraris i mitjans de transport a través dels quals circula un productedeterminat des del punt de producció fins a la seva destinació final de consum.
14. Lísing Contracte mercantil de col·laboració que té per objecte exclusiu la cessió de l'ús de béns mobles o immobles,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario de tema 8
  • VOCABULARI TEMA 8
  • Temes 8 9 i 10
  • Treball tema 7 el comerç i els transports
  • RESUM LIT UNI TEMA 6 I 8
  • glossari mates tema 5 i 8
  • TEMA 8 CONTABILIDAD I
  • vocabulario tema 7, 8, 9 historia 2 bat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS