VOCABULARI TEMA 8

Páginas: 3 (501 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
VOCABULARI TEMA 8: L’ORGANISME, ENTITAT INDIVIDUAL

Colònia: Agrupació d’organismes unicel·lulars capaços de captar i treure les substàncies que no necessiten i que poden disgregar-se i viure demanera independent.
Teixit: Agrupació de cèl·lules modificades morfològicament i funcionalment amb l’objectiu de dur a terme una funció determinada en la qual totes les cèl·lules actuen de formacoordinada.
Histologia: Branca de la biologia que estudia els teixits.
Plasma: Part líquida de la sang sense coagular, format majoritàriament per aigua, obtinguda després de separar els elements cel·lularsd'aquesta. Forma el 56% del volum sanguini total.
Eritròcit: Cèl·lula sanguínia dels animals en forma de disc bicòncau, sense nucli i al seu interior conté hemoglobina amb funció de transportar gasos(O2 i CO2).
Leucòcit: Cèl·lula sanguínia originada a la medul·la òssia i al teixit limfàtic, que intervé en diferents processos de resposta immunitària. També és anomenat glòbul blanc.
Megacariòcit:Cèl·lules de la mèdul·la òssia vermella responsables de la creació de plaquetes,
Corm: Cos de les plantes superiors, constitueix els organismes amb cèl·lules diferenciades que s’uneixen formant teixits ifent funcions especialitzades : Tija, arrel o fulla.
Càmbium: Meristem secundari responsable del creixement en gruix de la planta i que és capaç de recuperar la seva capacitat de divisió situat entreels vasos conductors.
Fel·logen: Tall de tija situat sota de d’epidermis, permet la síntesi de les cèl·lules de d’epidermis cap a l’exterior i cap a l’interior.
Parènquima clorofíl·lic empallissada:Teixit que dona lloc a diferents parts de la planta i a més es poden especialitzar en diferents funcions. Les seves cèl·lules presenten cloroplasts i estan situades juntes per tal d’aprofitar millorla llum.
Parènquima clorofíl·lic lacunar: Teixit que dona lloc a diferents parts de la planta i a més es poden especialitzar en diferents funcions. Entre cèl·lula i cèl·lula hi ha un espai per on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulari tema 8 comerc i comunicacions
  • vocabulario tema 7, 8, 9 historia 2 bat
  • TEMA 8
  • Tema 8
  • Tema 8
  • Tema 8
  • Tema 8
  • Tema 8

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS