vocabulari

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2014
VOCABULARI
Absolutisme: sistema polític propi de l’Antic Règimen el què els reis concentren tots els poders; judicial, executiu, legislatiu i militar.
Anarquisme: Doctrina política i social que,basant-se en el principi de la llibertat individual, proposa l’abolició de tota forma de poder polític i la socialització de la propietat.
Antic Règim: sistema polític, social i econòmic vigent aEuropa durant els segles XVI, XVII i XVIII basats en una societat estamental i una monarquia absoluta i una economia feudal.
Burgesia: Classe social els membres de la qual són propietaris dels mitjansde producció així com del capital, i que viuen de les rendes del treball dels seus assalariats.
Capitalisme: Sistema econòmic caracteritzat per la propietat privada dels mitjans de producció, lacerca del màxim benefici i la iniciativa individual.
Constitució: Llei fonamental d’un Estat liberal que defineix la forma de govern del país i recull els drets, deures i les llibertats dels ciutadans iciutadanes.
Divisió de poders: Concepte que estableix que els poders d'un govern han d'estar dividits entre dues o més entitats fortament independents, així doncs prevenint que una persona o un gruptingui massa poder i faci un abús d’aquest. Aquest concepte el va idear Montesquieu.
Estat: Organització política i administrativa mitjançant la qual es governa un territori independent.
Fàbrica:Conjunt d’instal·lacions industrials. Edificis, maquinaria... destinades a la transformació i conservació de matèries primeres o a la producció d’objectes a partir d’elements més simples.Il·lustració: Corrent de pensament que sorgeix a Europa al s. XVIII critica l’Antic Règim i proposa alternatives.
L’ésser humà és el centre (humanisme) i l’objectiu és buscar la felicitat a través de la raó.Ludisme: moviment espontani reivindicatiu sorgit a principis del s. XIX en el que els obrers es queixen de la industrialització ja que les màquines els hi treuen el lloc de treball.
Marxisme:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS