vocabulario 2a guerra mundial

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
CALVO SOTELO: (1893-1936) fou un polític espanyol. Al desembre de 1923, tres mesos després de l'establiment de la dictadura del general Miguel Primo de Rivera, va ser designat directorgeneral de l'administració local, i més endavant va passar a exercir el càrrec de ministre d'hisenda.

BATALLA DE L'EBRE: fou un intens combat entre les tropes republicanes i els exèrcitsfranquistes. Va començar el 25 de juliol de l'any 1938 i va acabar el 16 de novembre del mateix any, amb la mort de milers d'homes.
MOLA: va ser un militar espanyol, un dels líders de l'intent decop d'estat del 18 de juliol de 1936 i la rebel·lió militar.

COL·LECTIVITZACIONS: acció conjunta de convertir un recurs de propietat estatal o privada en una forma de propietat diferent,la propietat comunal, que es posa al servei del bé comú amb l’objectiu de generar un benefici col·lectiu. Un espai col·lectivitzat és un bé comunal obert a la comunitat i a la ciutadania,autogestionat i d’ús comú per tothom, que s’autoorganitza col·lectivament segons els principis assemblearis.

BRIGADES INTERNACIONALS: foren unitats militars formades per voluntaris d'esquerravinguts d'arreu del món per lluitar contra el feixisme en la Guerra Civil Espanyola, a favor de la República.

MÍLICIES POPULARS: Nom donat durant la Guerra Civil Espanyola de 1936-39 aforces compostes per elements civils armats que generalment diposaren d’assessors militars i foren organitzades pels grups polítics d’esquerra i les organitzacions sindicals.

POUM: El PartitObrer d'Unificació Marxista va ser un partit marxista d'àmbit de l'Estat espanyol, amb presència majoritària a Catalunya i València, fundat en 1935.

CNT: La Confederació Nacional delTreball és una central sindical d'estructura confederal d'ideologia anarcosindicalista.

ESTATUT: Conjunt de normes que s'imposen en un païs pel seu correcte desenvolupament i funcionament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2A Guerra Mundial
  • Consecuencias 2a Guerra Mundial
  • 2a Guerra Mundial
  • 2A Guerra Mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial
  • La 2a guerra mundial

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS