VOCABULARIO DE HISTORIA TEMA 2

Páginas: 5 (1224 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
VOCABULARIO DE HISTORIA TEMA 2
Motí del té: Va ser un acte de protesta dels colons americans contra Gran Bretanya i és considerat un precedent de la guerra d'Independència dels Estats Units, en el qual es va llançar al mar tot un carregament de te. Va néixer com a conseqüència de l'aprovació per Gran Bretanya en 1773 de l'Acta del Te que va beneficiar a laCompanyia Britànica de les Índies Orientals a qui els colons boicotejaven comprant el te dels Països Baixos.
Constitución: Una constitució és la norma suprema d'un Estat de dret sobirà, l'organització establerta per dirigir-lo. La constitució fixa els límits i defineix les relacions entre els poders de l'Estat legislatiu, executiu i judicial i d'aquests amb els seus ciutadans, determinant així les basesper al seu govern i per l'organització de les institucions en què tals poders s'assenten, i el reconeixement de drets fonamentals.
Revolución liberal burguesa:
Tercer Estat: Hoja
Calriers de doenaces: van ser uns memorials o registres que les assemblees de cada circumscripció francesa encarregada d'elegir els diputats als Estats Generals omplien amb peticions i queixes.
Estats Generals: erenles assemblees convocades pel Rei de manera excepcional ia la qual acudien representants de cada estament: el clergat (primer estat), la noblesa (segon estat) i els representants de les ciutats que disposaven de consistori (tercer estat), solia significar la resposta a una crisi política o financera, que obligava a conèixer l'opinió dels representants dels principals poders del país per confirmaruna decisió real, particularment en matèria fiscalsAsamblea Nacional constituent:Va ser una assemblea constituent formada a partir de l'Assemblea Nacional es proclama el 9 de juliol de 1789, en els inicis de la Revolució francesa.La Assemblea va prendre innombrables mesures que van canviar profundament la situació política i social del país. Entre elles, destaquen l'aprovació de la declaraciódels Drets de l'Home i del Ciutadà, la supressió del feudalisme, l'apropiació dels béns de l'Església i la Constitució Civil del Clero i, per descomptat, la redacció de la Constitució francesa de 1791 .
La convenció: va ser la institució principal de la Primera República Francesa. La convenció era una assemblea electa de caràcter constituent que va concentrar els poders executiu i legislatiu aFrança, des del 20 de setembre de 1792 al 26 d'octubre de 1795. Va començar amb una assemblea de tipus constituent que va ser convocada al setembre de 1792, i es formar arran de les eleccions celebrades anteriorment
El Directori: va ser la penúltima forma de govern adoptada per la Primera República Francesa, durant la Revolució francesa. Establert per la Constitució de l'Any III que va aprovar laConvenció termidoriana, es va iniciar el 26 d'octubre de 1795, i va acabar amb el cop d'Estat del 18 de brumari de l'Any VIII (9 de novembre de 1799) que va instaurar el Consolat. Després del període del Terror impost per l'ala més extremista dels Jacobins, es va produir un retorn cap a posicions més conservadores.
Napoleon : emperador dels francesos (1804-1815) que va consolidar el va instituirmoltes de les reformes de la Revolució Francesa. Així mateix, va ser un dels més grans militars de tots els temps, va conquistar la major part d'Europa i va intentar modernitzar les nacions en què va governar.
Un consolat :és la representació de l'administració pública d'un país en un altre diferent, que col·labora amb els seus propis nacionals en les funcions següents:
-Establir i renovar documentsoficials (per exemple, passaports)
-Emetre partides de naixement, de defunció, de matrimoni, entre d'altres.
-Oferir Atenció i cura als nacionals detinguts i controlar la legitimitat dels procediments judicials corresponents.
-Establir visats a estrangers i informar sobre els permisos de residència o de treball.
Codigo de napoleon: és l'actual codi civil de Francia.Se va promulgar el 21...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario Tema 2 El Relieve
  • Vocabulari Història Tema 9
  • vocabulario tema 7, 8, 9 historia 2 bat
  • Vocabulario De Historia De España (Tema 4)
  • Tema 2 Historia Económica
  • Tema 2 historia Pelaez
  • resumen tema 2 historia
  • Historia Tema 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS