Vocabulario Locke

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Idea: continguts de la ment que procedeixen de l’experiència que tenim de la realitat exterior.

Idees simples: Aquelles que s’obtenen directament de l’experiència externa (sensació) o interna(reflexió), la ment les rep de forma passiva.

Idees complexes: Aquelles que elabora la ment de forma activa.

TIPUS: Substàncies (compilacions d’idees simples que l’enteniment ajunta, combina iacaba designant-les amb un sol nom: poma, taula, flor etc.)
Relacions (el resultat de relacionar, de comparar una cosa amb un altra: anterioritat, causalitat, identitat etc)
Modes (fan referènciaa conjunts d’idees simples, abstraccions que combinen diferents idees simples i que podem atribuir a diverses coses: les matemàtiques, morals, llenguatge polític etc.)

Qualitats primàries (ooriginals): formen part de les coses en sí , no es poden separar dels cossos externs, dels objectes; són la solidesa, número, extensió, figura, gruix, moviment etc. Aquestes, segons Locke produeixen ideesque representen els objectes tal qual són.

Qualitats secundàries: no formen part dels objectes en sí mateixos, les idees de qualitats secundàries es formen a partir de la manera com ens afectenles primàries als sentits: colors, olors, sabors, so, temperatura etc. Una substància podria causar en nosaltres la idea de verd però això depèn de com estiguin ordenades les qualitats primàries que síque formen part de l’objecte. Les idees de color verd, de dolçor, de calor etc. que trobem en la nostra ment no es troben en els objectes de forma intrínseca.

Substància: idea complexa que suposemcom a suport de les nostres idees simples. No es tracta d’un coneixement vertader perquè no tenim manera de demostrar la seva existència.

Jo/identitat personal: és la consciència, que és dinàmicai depèn de l’experiència, no puc pensar en la meva identitat, en el meu jo, sense pensar en les meves experiències.

Coneixement intuïtiu: és un tipus de coneixement en que la ment no s’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulari Locke politica
  • Locke
  • Locke
  • Locke
  • lock
  • Lock
  • Locko
  • Locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS