vocabulario

Páginas: 2 (335 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
VOCABULARI

Santa aliança: La Santa Aliança fou un acord internacional de tres països (Àustria,Prússia
i Rússia), els quals es varen comprometre a ajudar-se en cas de revolucions liberals. AEspanya, l'exèrcit francès anomenat Cent mil fills de Sant Lluís, l'any 1823 va anar a Espanya, com a resposta a la petició d'ajuda que féu Ferran VII perquè fos restaurat com a monarca absolut. AquestaAliança va ser una conseqüència de la Restauració. La Restauració va ser una reunió de tots els monarques absoluts després de la Revolució Francesa per tal d'eradicar tots els focus liberals delspaïsos monàrquics i absolutistes.

Constitució: Llei fonamental d’un estat que estableix i garanteix els drets i deures dels ciutadans i regula el sistema de poder, definint els òrgans i llurs formes ifuncions, com també el conjunt de relacions entre ells.

Sufragi censatari: vot per estaments

Sufragi universal: vot de cada persona

Democràcia: Règim polític establert al final de la SegonaGuerra Mundial en diversos estats de l'est i el sud-est d'Europa sota la direcció dels partits comunistes com a forma estatal del període de transició del capitalisme cap al socialisme i com amodalitat de la dictadura del proletariat.

Parlament: Assemblea legislativa d'un estat, nació, regió, etc., els poders de la qual són regulats, generalment, per la constitució.

Partit polític: UnPartit Polític és una organització o associació política estable, la qual, recolzada en una ideologia determinada, que serà afí entre els seus afiliats i seguidors, aspira a algun moment a exercir elpoder d'una nació per poder imposar i desenvolupar el seu programa polític.

Govern: Conjunt dels qui tenen la direcció política d'un estat.
Monarquia: Forma de govern en la qual el poder ésexercit realment o nominalment per una sola persona (rei, monarca, sobirà) i que es caracteritza per la manca del caràcter representatiu de la col·lectivitat.
República: Forma de govern representativa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS