volcan

Páginas: 3 (647 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014
Héctor,Gerard,Andrés 2 de Juny 2012

Que es un volcà
Un volcà es una estructura geolóica per la qual emergeix lava (roca fosa) i gasos de l'interior d'un planeta.L'ascenssucceeix generalment en episodis d'activitat violenta denominats erupcions. En acumular-se el material que sorgeix de l'interior es forma una estructura cica en la superfície que pot formar elevacionsdes d'unes centenes de metres fins a uns quants quilómetres.
El volcàn i Ponpeia
Pompeia (en llatí Pompeii) era una ciutat de l'antiga Roma , que va ser destruida per l'erupció del Vesuvil'any 79.Les persones no hi savien que hi era un volcà i com va entrar en erupció les cenises van pujar paca els núvols en compte de baixar,llavors els núvols es van moure cap a Pompeia que estavajuntament amb Herculi i Oplontis.I va ploure les cenices i roques llavors la gent va quedar petrificada.Es va trobar a la gent,es va trobar a una serventa protegin a un bebe que suposan que el bebe hi eradels seus caps,es va trobar un home ric amb la seva amant i a la fa- milia del home ric amb la mare protegin al seus fills peró tots van quedar petrificats.
Els volcans mes importans
VESUBI:Situatcerca de la ciudat de Nàpoles,en Italia.Mideix 1132 m de altura.En el any 79,la seva erupció va sepultar les ci utats de Pompeia,Herculi Oplontis.La seva erupció important va tenir lugar en el any1944.* KRAKATOA:Aquesta isla es troba en Indonesia. En 1883 la explosió violenta de aquet volcà equivale-nment a 600 bombas H,va hundir la isla i va matar 5.000 per- sones.* MAUNA LOA: Principal volcà deHawai la base está a 5.000 m de profunditat i la cima a 4.205 m. Está en activitat.
* KILAUEA : Volcactiu de Hawai de 1210 m de altura.La seva principal característica es el enfriament lent de laseva lava.*ETNA: Es troba en la isla de Sicilia (Italia). Te una altura de 3269 m y el per metre de la seva base alcanza els 150 Km.Es troba en activitat.
*FUJI YAMA: Volcextinte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volcan
  • Volcan
  • volcan
  • volcan
  • volcan
  • volcan
  • Qué ES UN VOLCáN
  • El volcan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS