Volcà de Santa Margarida

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015

Continuant per l’itinerari de Joan Maragall, des de la Fageda d’en Jordà, ens endinsem a la zona volcànica de la Garrotxa.
La primera mostra que ens trobem é el volcà de Santa Margarida, que ésun dels més emblemàtics de la zona volcànica d’Olot ( Garrotxa).
El volcà de Santa Margarida es un volcà que ja fa milers d’anys que esta dormit, de manera que no ha d’haver cap sobresalt.
Estasituat a uns 700 metres, i amb un cràter de 2000 mts de perímetre.
A l’interior del volcà ens trobem l’església d’origen romànic de Santa Margarida.
L’església és de grandària molt reduït iconstruïda de pedra, amb una estructura típicament romànica.
El Volcà de Santa Margarida, és un dels més bells de la zona, i en el seu cràter, molts excursionistes aprofiten per descansar enmig de el bonicpaisatge.

És el volcà més gran de la zona volcànica i el més jove de la península Ibèrica (10.500 anys).
El volcà de Croscat es troba al bell mig del Parc Natural, entre Santa Pau i Olot.
ElCroscat s’aixeca davant el pla de Massandell entre el volcà de Santa Margarida ( al sud), el Puig Martinyà ( a l’est) i el Pujalós ( al nord).
El volcà és el resultat d’una única erupció de curtadurada que va contar de dues activitats eruptives: la primera explosiva de tipus estrombolià, que va generar el con volcànic i la segona efusiva que va originar la colada de lava.
Presenta un edificicònic lleugerament estirat cap l’est amb un cràter esvorellat, a l’est i en forma de ferradura. Es troba envoltat de petits cons secundaris, el més jove dels quals, el turó de la Pomareda, és l’unic queva emetre una petita colada de lava.
La colada de lava s’estén a l’oest seguint el pendent al llarg de 6 km fins a Olot. En el tram més oriental de la colada hi creix la Fageda d’en Jordà.
El convolcànic es troba tot cobert de vegetació amb excepció del l’àrea excavada en el flanc nord, resultat d’una antiga explotació minera. Els impactes generats al seu voltant, l’explotació minera i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volcan santa helena
  • Volcà santa helena
  • Santa Margarida de Montbui
  • Margarida
  • RETR RETROCESO GLACIAR EN EL VOLCÁN NEVADO SANTA OCESO GLACIAR EN EL VOLCÁN NEVADO SANTA
  • el volcan de santa elena
  • el volcan
  • Volcan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS