volei

Páginas: 9 (2145 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
1. Objectiu de l’esport.
L’objectiu es passar una pilota per sobre de la xarxa, sense utilitzar més de 3 cops. Els punts s’anoten quan la pilota toca el terra en el costat de la pista dels oponents o quan aquestos fallen una devolució.
2. Reglament bàsic de l’esport.
El Voleibol, es un esport on dos equips s’enfronten sobre un terreny de joc llis separats per una xarxa central, tractant depassar la pilota per sobre la xarxa cap el terra del camp contrari. La pilota pot ser tocada o impulsada amb cops néts, però no pot ser parada, agafada o acompanyada.
Cada equip disposa d’un nombre limitat de tocs per tornar la pilota al camp contrari. Habitualment la pilota es colpeja amb mans i braços.
No hi ha límit de temps, perquè juguen el partit fins que un equip guanya 3 sets.
3.Jugadors
Un equip esta compost per un máxim de 12 jugadors, un entrenador, un entrenador asistent, un masatgista i un metge. Un dels jugadors, es el capità de l’equip que s’indicará en l’acte de la trobada. Només els jugadors registrats en l’acte poden entrar en el camp i jugar. Una vegada que l’entrenador i el capità de l’equip han firmat l’acte, els jugadors registrats no poden ser cambiats.3.1 Vestuari
El vestuari dels jugadors consisteix en samarreta, pantaló curt, mitjes i sabates deportives. El color i diseny de les samarretes, pantalons curts i mitjes ha de ser el mateix per a tot l’equip. Les sabates han de ser lleugeres i flexibles, amb sola de goma o de pell, sense tacons. Les samarretes dels jugadors han d’estar numerades de l’1 al 18. El número ha d’estar localitzaten el centre tant en el pit com en l’esquena. El color dels números ha de contrastar amb el de les samarretes. El número ha de tenir un mínim de 15 cm d’altura en el pit i 20 cm en l’esquena.
3.2- Posició del jugador a l’espai de joc
En el moment que la pilota es colpejada pel sacador, cada equip ha d’estar colocat en el seu propi camp en l’ordre de rotació.
Els tres jugadors colocats junta la ret són els delanters i ocupen les posicions 4 (delanter-esquerre), 3 (delanter-centre) i 2 (delanter-dret). Els altres tres són els zaguers i ocupen les posicions 5 (zaguer-esquerre), 6 (zaguer-centre) i 1 (zaguer-dret).
Les posicions dels jugadors es determinen i controlen per la posició dels seus peus en contacte amb el terra. Cada jugador delanter ha de tindre almenys una part del seupeu més aprop de la línea central que els peus del seu correspondent jugador zaguer; cada jugador dret (izquierdo) ha de tindre almenys una part del seu peu més aprop de la línea dreta (esquerra) que els peus del jugador central de la seva línea. Una vegada que s’ha efectuat el sac, els jugadors poden desplaçar-se i ocupar qualsevol posició en la seva pista i en la zona lliure.
4. Espai de jocLa superfície de la pista ha de ser llisa, horitzontal i uniforme.
-Zones:
Zona d’atac: Aquesta zona esta marcada per l’eix de la línia central i el marge posterior de la línia d’atac. La zona es prolonga fins el final de la zona lliure.
Zona de sac: Es la superfície darreres de cada línia de fons i estan marcades per dos línies de 15 cm. a 20 cm. de la línia de fons i com prolongació de lalínia lateral. S’estén fins el final de la zona lliure.
Zona de substitució: Esta delimitada per les dos línies d’atac fins la taula de l’anotador.
Àrea d’escalfament: Té una mida de 3 x 3m i esta situada en les bandes de l’àrea de joc, al costat dels banquets i fora de la zona lliure.
Àrea de càstig: Situada més allà de la línia de fons, esta equipada per dos cadires i la seva mida es de 1 x 1m. En ocasions es delimiten amb una línea vermella de 5 cm.
Totes les línes tenen 5 cm de ample. Han de ser d’un color clar i diferent al del terra i al de qualsevol altre línea.










4.1- Fer un grafic de la pista de volei, xarxa
La pista té una superfície de 9,14 per 18,29 m. Esta dividida en dos costats de 9,14 m separats per una xarxa més alta que el cap dels jugadors....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volei
  • Volei
  • EL VOLEI
  • Volei
  • volei
  • Volei
  • volei
  • volei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS