Voleibol

Páginas: 6 (1363 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013


EL VOLEIBOL




TREBALL D’EDUCACIÓ FÍSICA 1er de batxillerat
Institut Alexandre Deulofeu Curs 2012-2013

Natalia Herrera Ortiz
Sandra Martín Pérez
Sara López Ortiz




Índex:

1. Introducció……………………….……………………………………………1

2. Marc Teòric
2.1. Origen i/ohistòria............................................................................1
2.2. Objectiu de la pràctica i les normes bàsiques……....................…..2
2.3. Moviments bàsics tècnics….
2.4. Moviments bàsics tàctics……..

3. Elaboració d’una sessió d’iniciació o desenvolupament……
3.1. Exercici d’escalfament…..
3.2. Explicació i exercicis de pràctica….

4. Bibliografia…..
4.1. Cita de llibres,revistes o documents….
4.2. Cita de pàgines web…….























0. Introducció:

El voleibol o simplement voley, es un esport on dos equips s’enfronten sobre un terreny de joc separats per una xarxa central. Es tractar de passar la pilota per sobre de la xarxa i aconseguir que toqui el terra de l’equip contrari. Una de les característiques més peculiars delvoleibol es que els jugadors han d’anar rotant les seves posicions a l’hora que van aconseguint punts, passant així, cadascun d’ells, per les posicions tant ofensives com defensives. El voleibol també es un dels esports on hi ha major competició femenina i masculina i masculina alhora, tant pel nivell de la competència com per la popularitat (és a dir, com a esport extraescolar per alsadolescents...)
Una de les raons per les que hem escollit aquest esport ha estat pel fet de que l’any passat, a 4rt d’ESO, el vam practicar tant a classes d’educació física, com a extraescolars (totes tres). A més, creiem que el voleibol és un esport assequible per tothom qui el vulgui practicar, ja que es pot practicar de manera popular, és a dir sense totes les normes necessàries per el nivell decompetència.

1. Marc Teòric:

1.1. Origen i història
El voleibol (inicialment anomenat Mintonette) va néixer el febrer de 1985 en els Estats Units, a Holyoke, Massachusetts. El seu inventor va ser William G. Morgan, un director de educació física de la YMCA.
La primera pilota va ser dissenyada a petició de Morgan per la firma A.G. Al 1912 es van pactar les normes en les que es referien a lesdimensions del terreny de joc i de la pilota. Es va pactar que aquest deport es limita per 6 jugadors per equip i s’incorpora la rotació. Més tard en el 1922 es regula el número de tocs, es limita l’atac de les zones.
La federació Internacional de Voleibol (FIVB) es va fundar en el 1947 i els primers campionats mundials masculins van tenir lloc al 1949 i al 1952 els femenins. Des del 1964 ha sigutesport olímpic. El voley platja es incorpora a la FIVB al 1986 i a jocs olímpics de estiu des del 1996.
A Europa, l'introdueixen els soldats de l'exèrcit nord-americà l'any 1919 durant la Primera Guerra Mundial. A Catalunya el voleibol es practica des de l'any 1920 a les platges catalanes, però el primer reglament no va arribar fins el 1925. La Federació Catalana de Voleibol es va crear el 1959, unany abans que l'Espanyola.


-1-
1.2. Objectiu de la pràctica i normes bàsiques

Com hem dit abans, l’objectiu d’aquest esport es tractar de passar la pilota per sobre de la xarxa, aconseguir que toqui el terra de l’equip contrari i fer el màxim de punts possibles al equip contrari.

A continuació mostrem les mesuresnecessàries que s’han de tenir per cada aspecte important del voleibol:

El terreny de joc:
El camp ha de tenir 18 metres de llargada i 9 d’amplada. Ha d’estar dividit en 2 camps de 9x9 metres separats per una xarxa de la qual l’alçada es variable, (segons si es tracta de un partit femení, masculí o infantil).

Els equips:
El voleibol es juga entre dos equips amb un màxim de dotze jugadors,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol
  • El Voleibol
  • voleibol
  • voleibol
  • Voleibol
  • voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS