VOLIBOL1

Páginas: 5 (1081 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015







































Paula Cañizares
4t ESO
INS Vilablareix





REGLAMENT DEL VOLEIBOL

1. Els jugadors:

Cada equip està format per un nombre màxim de 12 jugadors. Un jugador de cada equip ha de ser el capità. Els jugadors han d’anar vestits igual i enumerats ( 1-15) per davant i per darrera. Durant el partit hi ha d’haver sis jugadors s a la pista i sis a la banqueta.
Podemtrobar diferents classes de jugadors:
Els defensors: Juguen a la zona de defensa. Utilitzen la passada d’avantbraços per rebre el servei o la rematada de l’equip contrari i enviar la pilota cap al col·locador.

Col·locador: La seva funció consisteix a col·locar la pilota, amb la passada de dits, en una bona situació perquè pugui efectuar-se la rematada. Aquest jugador ocupa la zona situada alcentre, per poder passar la pilota als rematadors que es troben als del costats.

Rematadors: Són el jugadors que tenen la funció d’acabar les jugades d’atac amb una rematada. Ocupen la zona als costat del col·locador


2. El camp:

La pista està formada per un rectangle de 18x9m. La línia central divideix el camp en dues partes iguals. A cada camp podem trobar una zona d’atac delimitada per lalínia d’atac que es troba a 3m de la línia central.
Les dues parts de la pista es divideixen en sis posicions numerades.






3. La pilota:

La pilota ha de ser de cuir flexible , de color uniforme i clar. Ha de ser una circumferència de 65 a 67 cm. Ha de tenir un pes de 260 a 280 gr. La pressió que ha de tenir a de ser de 0,30 kg/cm2

4. Inici del joc:

Abans de començar amb l’escalfament es fasorteig per el camp o el servei. Els dos equips poden escalfar a la xarxa durant 15 minuts mútuament.
En el moment en que es fa el primer servei els jugadors han de ser al seu propi camp.
Per començar a jugar un punt, el s’efectua el servei des de darrere de la línia de fons la pilota ha d’arribar al camp contrari passant per sobre de la xarxa. L’equip contrari (el que no ha realitzat el servei)pot tocar la pilota fins a 3 vegades i després tornar-la a l’altre camp (cap de l’equip que ha fet el servei), i així fins que un equip aconsegueix de fer caure la pilota a terra dins del camp contrari o que algun dels jugadors efectuï una falta.

5. Desenvolupament i objectiu del joc:

L’objectiu del voleibol és fer passar la pilota per damunt de la xarxa que està situada al centre.
Hi hadiferents sistemes de joc que s’utilitzen en diferents situacions, Hi ha la formació de recepció de la pilota, la d’atac i la de defensa. El principal sistema per rebre la pilota, després d’un servei o d’una rematada, és el sistema en W.
També podem trobar dues formacions d’atac: la primera seria la "col·locador per torns", l’altra formació seria el sistema de "4 rematadors i 2 col·locadors".
Llavorstrobem el sistema de defensa més popular, el "central avançat”.

6. La rotació:

Cada vegada que un equip guanya un punt en què el rival ha posat la pilota en joc (servei), tots els jugadors canvien de posició abans de fer el següent servei. Així, que els jugadors roten de posició en sentit de les agulles del rellotge.













7. Les faltes:

No es pot enviar la pilota a terra fora del camp.Està prohibit que un jugador retingui o acompanyi la pilota.
Que un jugador la toqui dues vegades seguides.
Un equip juga la pilota més de tres vegades.
Que un jugador toqui la xarxa
Que un defensor remati o bloquegi la pilota per sobre de la xarxa entrant en camp contrari des de la zona delimitada per la línia de 3 metres i la xarxa.
Que un lliure remati o bloquegi la pilota per sobre de laxarxa.
Que un lliure col·loqui a un altre company amb els dits des de la zona delimitada per la línia de 3 metres i la xarxa, i aquest company remati per sobre de la xarxa
Que un jugador passi tot el peu en camp contrari.



TÈCNICA DEL TOC DE DITS

Per realitzar la tècnica del toc de dits primer s’ha d’esperar la pilota amb els genolls flexionats i les cames obertes. Els braços han d’estar per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS