Vueling

Páginas: 23 (5734 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
ECONOMIA APLICADA I
Anàlisi de una empresa representativa del mercat de Companyies aèries de baix cost












Pol Ballart
Guillem Zofio
Lluís Aixelà
9/1/2012

Index

1- Introducció Pag.3

2- Vueling Airlines Pag.3

3- Anàlisi de les 4 P’s Pag.7


4- Definició del mercat Pag.9

5- Anàlisi de la competència Pag.10

6-Les 5 forces de Porter Pag.12



7- Anàlisis DAFO Pag.16
8- Conclusions Pag.18
1-Introducció

En el present treball es durà a terme un anàlisi de l’empresa Vueling Airlines com a empresa representativa del mercat espanyol de companyies aèries de baix cost. Abans d’entrar en els aspectes més tècnics del anàlisi de mercat cal fer una breu introducció sobre lahistòria i característiques bàsiques de la companyia objecte d’estudi. En segon lloc es dura a terme la anàlisis del tipus de mercat en el que opera Vueling. A continuació es farà un anàlisis de la competència real i potencial de la companyia així com les característiques dels seus competidors i les accions de la companyia enfront de la seva competència. Seguidament es realitzarà un breu anàlisi deles barreres d’entrada del mercat en el que opera Vueling.

Per una banda les barreres exògenes, pròpies del mercat, i per altre banda les barreres endògenes, que els departaments de màrqueting de les companyies del mercat generen per evitar amenaces de la competència potencial. El següent pas serà veure quina posició ocupa la companyia dins del mercat en el que participa. Analitzar quinés el seu poder en el mercat i quin rol juga en l’escenari de les companyies aèries de baix cost espanyoles.

2-Vueling Airlines

Els orígens de Vueling Airlanes es remunten a finals de 2002, quan Carlos Muñoz i Lázaro Ros constitueixen una societat promotora que finança els estudis de mercat i viabilitat econòmica necessaris per al projecte. Durant els següents dotze mesos es procedeix auna detallada preparació del pla de negoci i del desenvolupament del branding i la imatge corporativa. Paral·lelament es treballa intensament en la recerca de socis estratègics que consolidin el projecte a nivell industrial, empresarial i financer, i a la selecció del millor equip gestor per a la companyia. A partir d’aquí els esforços es concentren en aconseguir el AOC (Airline OperatingCertificate) per convertir-se oficialment en una companyia aèria.


El Març del 2004 l’empresa queda constituïda com a tal i el 16 de Maig del mateix any, Vueling comença a vendre vols amb una campanya de llançament de 10 euros. Es van vendre mes de 50.000 bitllets en 15 dies. El primer vol comercial de Vueling té lloc el 1 de Juliol de 2004, de Barcelona a Eivissa. La flota estava composadaen aquell moment per 2 avions que oferien rutes diàries a ciutats com: Paris, Brussel·les, Palma i Eivissa.


La base principal de Vueling des de la seva creació està a Barcelona. Conta amb nombroses bases d’operacions al resta d’Espanya en els aeroports de Madrid, Sevilla, Bilbao, Mallorca, Màlaga-Costa del Sol, Valencia, Alicant i Eivissa. Des de 2011 conta també amb dues basesinternacionals, una a Amsterdam-Schiphol i una altre a Toulouse, essent la única companyia espanyola amb bases fora d’Espanya. La companyia es planteja seguir creixent a la resta d’Europa amb l’apertura de una nova base a Paris-Orly on ja opera diàriament a Zurich i Roma. Es també una de les tres úniques companyies de baix cost d’Europa, juntament amb Air Baltic i Norwegian Air Shuttle, que opera vols enconnexió. Al 2005, Madrid es converteix en la segona base de Vueling. Més tard al 2007, decideix instal·lar una base al aeroport de Paris, Charles de Gaulle, essent la primera companyia aèria espanyola en fundar una base al estranger. Al Desembre del mateix any decideix obrir una quarta base a Sevilla.


El dia 1 de Juliol de l’any 2006 Vueling comença a cotitzar a les Bolses de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VUELING
  • Vueling
  • Posicionamiento de Vueling
  • Vueling
  • Vueling
  • Vueling
  • Vueling
  • Vueling

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS